Παρέμβαση Πέτσα για τα κυνοκομεία Σπάρτης με αφορμή τις καταγγελίες

Για τις θλιβερές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ – από τα δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης και τις καταγγελίες για κακοποίηση ζώων παρενέβη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα από τον οποίο ζήτησε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, με αφορμή τις  καταγγελίες της φιλοζωικής οργάνωσης Save a Greek Stray.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι ο Περιφερειάρχης θα επιληφθεί άμεσα και εάν, από τις αρμόδιες κτηνιατρικές και υγειονομικές αρχές διαπιστωθεί, ότι δεν πληρούνται οι προδιαγραφές του νόμου, ο υπεύθυνος του καταφυγίου τιμωρείται με πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ ή επιβάλλεται προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του καταφυγίου έως έξι (6) μήνες. Σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης, δύναται να επιβληθεί οριστική διακοπή της λειτουργίας του, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Η ανακοίνωσή του

Επικοινώνησα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και του ζήτησα με βάση τις διατάξεις των άρθρων που αφορούν τις προδιαγραφές λειτουργίας των καταφυγίων ζώων συντροφιάς (άρθρο 29 παρ. 8 και 46) και την προστασία των ζώων (άρθρο 33) του νέου νόμου – πλαισίου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς (ν. 4830/2021) να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες με βάση τις χθεσινές καταγγελίες της φιλοζωικής οργάνωσης Save a Greek Stray. Ο κ. Περιφερειάρχης επιλαμβάνεται άμεσα και εάν, από τις αρμόδιες κτηνιατρικές και υγειονομικές αρχές διαπιστωθεί, ότι δεν πληρούνται οι προδιαγραφές των άρθρων 28 και 29 του νόμου, ο υπεύθυνος του καταφυγίου τιμωρείται με πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ ή επιβάλλεται προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του καταφυγίου έως έξι (6) μήνες. Σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης, δύναται να επιβληθεί οριστική διακοπή της λειτουργίας του. Οι τυχόν κυρώσεις επιβάλλονται με απόφαση του Περιφερειάρχη,
κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας κτηνιατρικής υπηρεσίας.
ΠΗΓΗ: e-ota.gr