Θεοδωρικάκος: Υπήρξαν στοιχεία πολύ σοβαρής κακοποίησης σε κυνοκομείο που ήταν αδύνατο να παρέμβουν οι αστυνομικοί

Για το θέμα του περιστατικού στην Σπάρτη όπου υπήρξαν στοιχεία πολύ σοβαρής κακοποίησης σε κυνοκομείο, μίλησε εκτός άλλων σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ότι «τον Ιανουάριο του 2022 έχουν γίνει σε όλη τη χώρα 92 σχετικές δικογραφίες και έχουν συλληφθεί 29 άτομα».

Όπως σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο parapolitika fm «Υπήρξαν καταγγελίες και το θέμα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου. Για το ζήτημα της Σπάρτης επικοινώνησε μαζί μου ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης και ασχολήθηκα προσωπικά ζητώντας από την αστυνομία να κάνει αυτό που κάνει πάντα. Ο νόμος είναι νόμος δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι ο παραβάτης.

Και ειδικότερα όταν εμπλέκεται νυν αστυνομικός που βρίσκεται σε άδεια καθώς είναι εκλεγμένος αντιδήμαρχος. Ήταν πάρα πολύ θλιβερό φαινόμενο. Υπήρξαν στοιχεία πολύ σοβαρής κακοποίησης, σε ένα κυνοκομείο που ήταν αδύνατο να παρέμβουν οι αστυνομικοί, δεν μπορούσαν ούτε να πλησιάσουν, ήταν εξαγριωμένα τα σκυλάκια εκεί πέρα. Εμείς κάνουμε μια σειρά από πράγματα για να αλλάξουμε τις νοοτροπίες με εκπαιδευτικά προγράμματα στους αστυνομικούς, με αυστηρότητα στην εφαρμογή των νόμων. Πρέπει να μπει τέλος στην κακοποίηση των ζώων και πρέπει άπαντες να φροντίζουν τα ζώα είναι θέμα πολιτισμού και ανθρωπιάς»

ΠΗΓΗ: https://www.naftemporiki.gr/