Η ευκαιρία της Σάκκαρη να ανέβει στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης!

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στην Παγκόσμια κατάταξη των γυναικών, η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να βρεθεί από έβδομη μέχρι και δεύτερη μετά το Indian Wells.

Αρκετές ανακατατάξεις μπορεί να φέρει το Indian Wells στην Παγκόσμια κατάταξη των γυναικών. Είναι χαρακτηριστικό πως από την πρώτη δεκάδα η μόνη που δεν κινδυνεύει να χάσει θέση είναι η Άσλεϊ Μπάρτι η οποία βρίσκεται στην κορυφή.

Από εκεί και κάτω όλα είναι πιθανά να συμβούν. Φυσικά, εκείνη που θα μας απασχολήσει περισσότερο είναι η Μαρία Σάκκαρη.

Αυτή τη στιγμή η Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται στο Νο6 της Παγκόσμιας κατάταξης και ανάλογα με την πορεία από εδώ και πέρα μπορεί να βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα από το Νο7 μέχρι το Νο2.

Τα σενάρια για την Σάκκαρη

Το χειρότερο σενάριο αυτή τη στιγμή για την Σάκκαρη είναι να βρεθεί στην έβδομη θέση και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με έναν τρόπο. Να χάσει εκείνη από την Ριμπάκινα και να επικρατήσει η Μπαντόσα απέναντι στην Κουντερμέτοβα.

Αν χάσουν τόσο η Ελληνίδα όσο και η Ισπανίδα τότε η Σακ θα παραμείνει στην έκτη θέση και ακριβώς από κάτω της θα είναι η Μπαντόσα.

Από εκεί και πέρα εάν η Σάκκαρη επικρατήσει της Ριμπάκινα τότε στη χειρότερη θα παραμείνει στην έκτη θέση, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμα και στη δεύτερη.

Μάλιστα, εάν πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά τόσο εκείνη όσο και η Μπαντόσα ο ημιτελικός μεταξύ τους θα κρίνει τουλάχιστον το Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Η Σάκκαρη εάν κατακτήσει το τρόπαιο μπορεί να φτάσει ακόμα και στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης αφού ακόμα και εάν βρει απέναντί της της Σβιάντεκ θα την προσπεράσει έστω και για λίγους βαθμούς. Για την ακρίβεια η 26χρονη Ελληνίδα θα έχει 5435, ενώ η Πολωνή 5426.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  • Χάλεπ – Μάρτιτς
  • Σβιάντεκ – Κις
  • Μπαντόσα – Κουντερμέτοβα
  • Σάκκαρη – Ριμπάκινα

 

ΠΗΓΗ: sport24.gr