Σενάρια για συμμετοχή της Ιταλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ!

Η Ιταλία απέκτησε μια… ελπίδα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Ένα τρελό σενάριο για συμμετοχή της Ιταλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ από το… παράθυρο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες. Η FIFA σκέφτεται σοβαρά να τιμωρήσει το Ιράν, το οποίο έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο και ίσως η «σκουάντρα ατζούρα» πάρει τη θέση του!

Ο λόγος είναι ιδιαίτερα σοβαρός, καθώς το Ιράν απαγόρευσε την είσοδο των γυναικών σε αγώνα της εθνικής. Περίπου 2.000 Ιρανές, που είχαν αγοράσει εισιτήρια για τον αγώνα Ιράν-Λίβανος, ήταν παρούσες στην περιοχή του γηπέδου Ιμάμ Ρέζα, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να εισέλθουν για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση.

Η FIFA είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε τέτοια θέματα και ο Μεχράντ Σεράντσι, μέλος της Ιρανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά την απαγόρευση εισόδου στις γυναίκες σε αγώνα του Ιράν, ανήρτησε στο Twitter ότι υπάρχουν «ανησυχητικά νέα από τη FIFA σχετικά με την συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Παγκόσμια Ομοσπονδία εγκαλεί το Ιράν για τον αποκλεισμό των γυναικών από τα γήπεδα, καθώς του είχε στείλει αυστηρή προειδοποίηση το 2019. Η επανάληψη της απαγόρευσης προκαλεί εκ νέου αντιδράσεις.

Πώς ευνοείται η Ιταλία από ενδεχόμενο αποκλεισμό του Ιράν; Σύμφωνα με δημοσίευμα του SportMediaset.it, η FIFA θα κληθεί να καλύψει την κενή θέση. Οι Ιταλοί ελπίζουν πως θα δοθεί το εισιτήριο στη χώρα που είναι υψηλότερα στο Raking κι αυτή είναι η Ιταλία.

Βέβαια, υπάρχει το ενδεχόμενο να κριθεί αυτή η θέση μέσα από νέους αγώνες πλέι οφ ανάμεσα στους ηττημένους των τελικών των μπαράζ.

ΠΗΓΗ: onsports.gr