Πρωταθλητής Ηλείας: Βγήκε το ζευγάρι του τελικού!

Το Σάββατο και την Κυριακή, πραγματοποιήθηκαν ματς:  του τρίτου ημιτελικού αγώνα Πλέι οφ ανάδειξης πρωταθλητή (στο ζευγάρι Πανηλειακός – Νίκη Τραγανού) για το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας, της 16ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας (στον Όμιλο των δέκα ομάδων που διεξάγεται φέτος), και της 13ης αγωνιστικής (προτελευταίας) στον 1ο Όμιλο, στον 2ο Όμιλο και στον 3ο Όμιλο της Β’ Κατηγορίας

– Η βασική ώρα έναρξης των μεσημεριανών αγώνων είναι πλέον στις 5.00 μ.μ.

* Αποτελέσματα και υπόλοιπο πρόγραμμα:

           

Α1 ΗΛΕΙΑΣ – τρίτος ημιτελικός αγώνας ζευγαριού Πλέι οφ (ανάδειξης πρωταθλητή)

Κυριακή 

* Πανηλειακός – Νίκη Τραγανού   0-0              (με τις τρεις ισοπαλίες συνολικά της σειράς, την πρόκριση για τον τελικό των Πλέι οφ παίρνει ο Πανηλειακός   –   η άλλη ομάδα που έχει ήδη προκριθεί σε αυτόν είναι ο Ξενοφών Κρεστένων)

Πανηλειακός: Καπετανάκης, Γαλανόπουλος, Κανάνι, Δ. Τσίγκρηλας, Κολόκας, Δημάκης, Μπάλλας, Τριανταφύλλης (83′ Κακόγιαννος), Γκρίλλας, Π. Τσίγκρηλας (74′ Έλιοτ), Τζανέτος

Νίκη: Αντωνόπουλος, Κ. Κολοτούρος, Χ. Κολοτούρος, Δαλαβούρας, Ι. Κασσιανός, Δ. Κασσιανός, Καλογερόπουλος (74′ Σαραντούλιας), Δ. Κολοτούρος, Τσέλα, Μαργαρώνης (65′ Γεωργιόπουλος), Ραυτόπουλος (79′ Κοντάνας)

*        Σύστημα της φετινής διεξαγωγής Τελικού Πλέι οφ

Γίνονται σε κάθε περίπτωση δυο ματς το λιγότερο. Ανάλογα τα αποτελέσματα τους, μπορεί να χρειαστεί και τρίτο ματς (ακριβώς, παρακάτω, αναφέρεται το πότε και πως).

Για την επικράτηση, παίζουν ρόλο οι βαθμοί στα ματς, αλλά και τα σκορ. Καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας μετά τα δυο ματς, θα μετρήσουν τα γκολ, χωρίς όμως να έχει ισχύ το εκτός έδρας γκολ.

Ο ορισμός της έδρας του πρώτου αγώνα θα προκύψει μετά από κλήρωση. Ενώ το δεύτερο ματς θα γίνει στην άλλη έδρα.

Αν μετά τα δύο παιχνίδια υπάρξει και ισοβαθμία και ίδια διαφορά τερμάτων, τότε θα ακολουθήσει και τρίτος αγώνας σε  ο υ δ έ τ ε ρ ο  γήπεδο, και σε ενδεχόμενη ισοπαλία στον αγώνα αυτόν, παράταση ή και πέναλτι.

– Η (κακοφτιαγμένη, προχειρογραμμένη, εν πολλοίς ακαταλαβίστικη στη διατύπωση, αλλά και μεροληπτική σε συγκεκριμένα σημεία της) Προκήρυξη πρωταθλήματος, για τον Τελικό των Πλέι οφ ΔΕΝ αναφέρει ότι “Σε περίπτωση τριών ισοπαλιών ευνοείται η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογική θέση στην κανονική περίοδο”. Έτσι η όποια ομάδα που τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της στην κανονική περίοδο κι ανεξαρτήτως διαφοράς βαθμών με τους υπόλοιπους σε αυτόν, μετέχει στον Τελικό, δεν έχει κανένα απολύτως πλεονέκτημα!

* Μερικά συνολικά παραδείγματα:

– Αν στο πρώτο ματς νικήσει η μια ομάδα με 2-1 και στο δεύτερο νικήσει η άλλη με 1-0, γίνεται και τρίτο ματς.

– Αν στο πρώτο ματς νικήσει η μια ομάδα και στο δεύτερο πάλι νικήσει η ίδια ομάδα ή έρθουν ισοπαλία, ολοκληρώνεται η σειρά εκεί με κατάκτηση του τίτλου από αυτή την ομάδα.

– Αν στο πρώτο ματς νικήσει η μια ομάδα με 1-0 και στο δεύτερο η άλλη ομάδα με 2-0, ολοκληρώνεται η σειρά εκεί με κατάκτηση του τίτλου από αυτή την ομάδα (δηλ. που νίκησε 2-0).

Και τα λοιπά σχετικά, με διάφορους συνδυασμούς.

* * *   Υπενθυμίζεται πως ο προσεχής πρωταθλητής Α1 Ηλείας  δεν θα ανέβει απευθείας στη Γ’ Εθνική, αλλά σύμφωνα με όσα έχει ήδη ορίσει η ΕΠΟ θα παίξει αγώνες μπαράζ μαζί με πρωταθλητές άλλων 6 Ενώσεων.   ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ – Θέμα εδώ: https://www.iliaoikonomia.gr/158837-2/ 

ΠΗΓΗ: iliaoikonomia.gr