Καταφύγιο αδέσποτων ζώων Δήμου Σπάρτης: Απεριόριστος Σεβασμός στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.

Η βελτίωση του καταφύγιου αδέσποτων ζώων του Δήμου Σπάρτης από την άθλια κατάσταση στην οποία βρισκόταν οφείλεται στο μέγιστο βαθμό στους εθελοντές που έχουν αφήσει τις ζωές τους και τις οικογένειές όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Την έντονη αντίδραση των εθελοντών προκάλεσε η ακόλουθη ανάρτηση του Δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα:

Χαιρετίζουμε τη χθεσινή δήλωση του Γρηγόρη Δημητριάδη, Γενικού Γραμματέα του Γραφείου του Πρωθυπουργικού και πολύ στενού συνεργάτη του ότι, «σε μικρό χρονικό διάστημα με τη βοήθεια και τη συνεργασία πολλών, το κυνοκομείο Σπάρτης μετατρέπεται σ’ ένα πρότυπο καταφύγιο φιλοξενίας των Αδέσποτων φίλων μας. Και αυτή την προσπάθεια είμαστε εδώ για να την ενισχύουμε με κάθε πρόσφορο μέσο.»

Έχει ήδη γίνει πολύ καλή δουλειά αν και έχουμε ακόμα πολύ, πολύ δουλειά μπροστά μας!

Να ευχαριστήσω όλους τους φιλόζωους και τις φιλοζωικές για τη μεγάλη τους προσπάθεια και ανεκτίμητη προσφορά!
Και τους δικούς μου συνεργάτες, Γεωργία Ζαχαράκη, Παναγιώτη Τριτάκη και Χρήστο Κανακάκο, και κυρίως, τη Διευθύντρια Κατερίνα Σανιδά για τις πάμπολλες ώρες που έβαλαν για τη βελτίωση των συνθηκών στους χώρους φιλοξενίας των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας!
Έχουμε πολύ δρόμο και μεγάλη ανηφόρα μπροστά μας, αλλά θα πετύχουμε τη μεγαλύτερη ανατροπή – turnaround!

 

Kαι η ανάρτηση της εθελόντριας Σταματίνας Σταματάκου:

Θέλω να ενημερώσω τον δήμαρχο Σπάρτης ότι η βελτίωση του καταφυγίου της Σπάρτης δεν έγινε από τον δήμο Σπάρτης αλλά από ΕΜΑΣ τους εθελοντές. Δηλαδή λίγη ντροπή να έχουμε θα ήταν καλό. Το ότι όντως δύο άτομα από τον δήμο Σπάρτης προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους (Κατερίνα Σανιδά και Παναγιώτης Τριτάκης) δε σημαίνει ότι ο Δήμος Σπάρτης μετά τον πανελλαδικό εξευτελισμό του έχει ο ίδιος βελτιώσει το καταφύγιο.

Τι να πρωτοθυμηθώ από τον δήμο Σπάρτης; Ότι ο αντιδήμαρχος, Θανάσης Καρλαύτης, που κατήντησε συνειδητά και με πολιτική του απόφαση το καταφύγιο σε κολαστήριο παραμένει αντιδήμαρχος και πληρώνεται κανονικά μέχρι και σήμερα παραιτούμενος μόνο της συγκεκριμένης αρμοδιότητας για τα αδέσποτα ζώα με δίκη του επιλογή μια εβδομάδα μετά τη δίωξη του σε βαθμό κακουργήματος; Τον έχει μάλιστα στα ευχαριστήρια εντός της ίδιας ανάρτησης. Ότι ο Δήμος Σπάρτης έβαλε δικηγόρο για να προστατεύσει τον αντιδήμαρχό του και τους κυνοκόμους που έπαιρναν 60.000 ευρώ το χρόνο οι δυο τους; Ότι έδινε 250.000 το χρόνο σε τέσσερις νοματαίους για να κολυμπάνε νεκρά, σκελετωμένα και άρρωστα ζώα μέσα στα σκατά τους; Ότι ζω ουσιαστικά στη Σπάρτη πάνω από έναν μήνα τώρα και έχουμε αναγκαστεί ακόμη και να στρώσουμε χαλίκι υπό καταρρακτώδη βροχή ενώ οι εργάτες του δήμου μας κοιτάνε και γελάνε; Ότι φέραμε εμείς μηχάνημα για να στρώσει χαλίκι και να μας βοηθήσει να μην πλημμυρίσουμε και να μην πνιγούνε ζωντανά τα ζώα; Ότι ο κ. Καρλαύτης που κατηγορείται για κακούργημα αποπειράται να μας παρακωλύσει με κάθε πιθανό τρόπο και μαζεύαμε εμείς τα σκουπίδια του κυνοκομείου αντί για τους εργαζόμενους του δήμου; Ότι μας λείπουν τσίγκοι και ξέρουμε ποιος τους έκλεψε… Ότι ο Δήμος για να μου φέρει δύο λυόμενα, μία γεννήτρια και κάτι φορτηγά χαλίκι μου έβγαλε την ψυχή επί τέσσερις ημέρες; Ότι έχουμε δώσει σε βενζίνη από την τσέπη μας κοντά έναν μισθό; Ότι οι εθελοντές κάθε μέρα καθαρίζουν εκατοντάδες σκυλιά και οι εργάτες του δήμου για να κάνουν μισή δουλειά μαρτυράμε; Ότι την κτηνιατρική περίθαλψη από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος μαζί με τη διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη, μας στηρίζει όντως σε κάθε ενέργεια που χρειάστηκε και τώρα πάει ο Δήμος να καπηλευτεί μέχρι κι αυτό;

Μπορώ να συνεχίσω να γράφω σεντόνια ολόκληρα για το πόσα έχουμε κάνει εμείς και πόσα δεν έχει κάνει ο Δήμος Σπάρτης που μου έχει στείλει email για την προσφορά του αναφέροντάς μου ότι μας έδωσε σακούλες σκουπιδιών και φαράσια. Καλό θα ήταν να έχουμε λίγη ντροπή και συναίσθηση. Να μάθουμε να λέμε συγγνώμη στα πλάσματα που οδηγήσαμε στον θάνατο και την εξαθλίωση κι ευχαριστώ στους εθελοντές που έχουν αφήσει τις δουλειές τους και τις ζωές τους για να μαζέψουν τα δικά μας σπασμένα.