Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στην Ευρώπη για τον Μάρτιο!

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της Ευρώπης για τον μήνα Μάρτιο. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Ουκρανή, Γιαροσλάβα Μάχουτσικ, που γλίτωσε τις βόμβες και αναδείχθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Βελιγράδι..

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους με άλμα στα 8,55μ. στη διοργάνωση του Βελιγραδίου κέρδισε την ψήφο των φίλων του στίβου και μαζί τον πρώτο του τίτλο σε ψηφοφορία στη χρονιά.

Συνυποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου του μήνα ήταν ακόμη οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Μόντο Ντουπλαντις (επί κοντώ), Μάρσελ Τζέικομπς (60μ.) και Μαριάνο Γκαρσία (800 μ.).

Ο Μίλτος Τεντόγλου αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου στίβου, με συνέπεια στις διακρίσεις και στις εξαιρετικές επιδόσεις τα τελευταία χρόνια.
Στις γυναίκες κορυφαία για τον μήνα Μάρτιο αναδείχθηκε η Ουκρανή Γιαροσλάβα Μάχουτσικ, νικήτρια στο Βελιγράδι στο ύψος, που συγκίνησε τον κόσμο καθώς περπάτησε τρεις ημέρες για να φτάσει στο Βελιγράδι, φεύγοντας από εμπόλεμη ζώνη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: onsports.gr