Νεκρός ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης

Μεγάλη είναι η απώλεια για την ελληνική ορειβασία μετά τον τραγικό θάνατο του Αντώνη Σύκαρη. Ο ηλικίας 60 ετών Έλληνας ορειβάτης πέθανε αφού κατέκτησε την κορυφή του όρους Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια, ύψους 8.167 μέτρων.

Μάλιστα, την είδηση κατάκτησης της κορυφής ανήρτησε ο ίδιος λίγο αργότερα στο Instagram, αφιερώνοντας το κατόρθωμά του στην εγγονή του.

Η ανάρτησή του:

Ωστόσο, μετά την κατάκτηση της κορυφής τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε ο Έλληνας ορειβάτης. Ο Αντώνης Σύκαρης απεβίωσε σε υψόμετρο 7.400 μ., πολύ κοντά στο camp3, στις 4 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ, ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια, καθώς και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου.

Η επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του Έλληνα ορειβάτη έχει ως εξής:

Το χρονικό της κατάκτησης του όρους Νταουλαγκίρι

Ο Αντώνης Σύκαρης, έχοντας συμβουλευτεί τον μετεωρολόγο και φίλο του Κώστα Γαβριήλ, ο οποίος του επιβεβαίωσε πως οι πιο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες για ημέρα κορυφής θα είναι στις 11 Απριλίου, αποφάσισε μαζί με τον σχοινοσύντροφό του Dawa να ξεκινήσουν για την τελική τους προσπάθεια.

Στις 9/4 άφησαν πίσω τους το basecamp και μετά από 12 ώρες πορείας έφτασαν στο camp 2 (6.350 μ.), όπου διανυκτέρευσαν και ξεκουράστηκαν.

Στις 10/4 νωρίς το πρωί, ξεκινώντας από το camp 2 και μετά από περίπου 11 ώρες πορείας, έφτασαν και παρέμειναν στο camp 3 (7.329 μ.).

Ο στόχος τους ήταν αργά το βράδυ να ξεκινήσουν για το final push έως την κορφή του Νταουλαγκίρι (8.167 μ.) έχοντας μπροστά τους περίπου 8 ώρες πορείας μέχρι την κορυφή και ακόμα 10 ώρες για την επιστροφή τους στο camp 3.

ΠΗΓΗ: zougla.gr