Απέραντη θλίψη στη Σπάρτη για την απώλεια της αγαπημένης και αξιοσέβαστης  Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου

Θλίψη στην κοινωνία της Σπάρτης αλλά και απώλεια για την πολιτιστική ζωή του τόπου, αποτέλεσε η είδηση του θανάτου της Προέδρου του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος, Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου, συζύγου του αείμνηστου ευεργέτη της πόλης Γεώργιου Σαϊνόπουλου

 

«Έφυγε» από τη ζωή σε Νοσοκομείο της Αθήνας, η Πρόεδρος του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος, Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στο χώρο του πολιτισμού, όπως ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος με Δελτίο Τύπου.

Με αδιάκοπη και συνεχή προσφορά, συνοδοιπόρος του αείμνηστου σύζυγό της, Γεώργιου Σαϊνόπουλου, δημιούργησαν μια κληρονομιά για την Σπάρτη, με κορωνίδα το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο, όσο και το άλσος γύρω από αυτό, κατατάσσοντας την στο πολιτιστικό επίκεντρο της χώρας, φιλοξενώντας παραστάσεις και εκδηλώσεις, από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας αλλά και εκδηλώσεις από φορείς του εξωτερικού.

Το Δελτίο Τύπου του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος:

Με απέραντη θλίψη ανακοινώνουμε το χαμό της αγαπημένης  μας και αξιοσέβαστης  Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου, Προέδρου για πολλά χρόνια του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος.  Πάντα  ακούραστη, δυνατή με αμείωτο το ενδιαφέρον της για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, θα αποτελεί παντοτινό παράδειγμα για όλους εμάς. Αγαπούσε τη Σπάρτη σαν δική της πατρίδα και όλη της η ζωή ως συνοδοιπόρος του αείμνηστου συζύγου της ευπατρίδη Γεωργίου Σαϊνόπουλου στήριζε και συνέχισε το όραμά του.

Αγαπημένη μας Πρόεδρε, αιωνία σας η μνήμη. Θα είστε στην καρδιά μας για πάντα.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου
του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος

Συλλυπητήρια μηνύματα από φορείς του τόπου:

• Σπαρτιατικός  Γυμναστικός  Σύλλογος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου, συνήρθε εκτάκτως, μετά το θλιβερό άγγελμα Θανάτου της Προέδρου του Σαϊνοπούλειου Ιδρύματος, Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου και ομόφωνα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

– Να εκφράσει τα θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας
– Να παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία
– Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη της εκλιπούσας
– Να δημοσιευθεί το παρόν στα ΜΜΕ

Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Πριστούρης

Ο Γραμματέας
Σπύρος Πατσιλίβας

• Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης

Συλλυπητήριο μήνυμα: Με θλίψη αποχαιρετάμε, την Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου που για πολλές δεκαετίες στάθηκε πολύτιμη αρωγός του έργου μας στον Αθλητικό τομέα. Χάρη στην προσωπική της ευαισθησία και τη γενναιόδωρη και αδιάλειπτη προσφορά της μπορέσαμε να εξυπηρετήσουμε πολλούς συνδημότες μας και συλλόγους στις Αθλητικές εγκαταστάσεις που μας έχουν παραχωρήσει.

Εκφράζουμε τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήριά μας.

Η ελπίδα ζωής που χάρισε με ευγένεια και ανιδιοτέλεια στους ανθρώπους που την είχαν ανάγκη, δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Αιώνια της μνήμη και καλό παράδεισο.

Έκδοση ψηφίσματος: Στην Σπάρτη σήμερα την 15η του μηνός Απριλίου του έτους 2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 π.μ συνήλθε, το Δ.Σ. του Αθλητικού  Οργανισμού  Δήμου  Σπάρτης  σε Έκτακτη  Συνεδρίαση   με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου  της  Χρυσαυγής  Σαϊνοπούλου  και  σε  ένδειξη  πένθους  και  ελαχίστου  φόρου  τιμής,  αποφάσισε  ομόφωνα  την  έκδοση  του  παρακάτω  ψηφίσματος :

Ψήφισμα

1. Να εκφράσει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δ.Σ. στην οικογένεια και στους συγγενείς της  εκλιπόντος .
2. Να τηρηθεί  ενός  λεπτού  σιγή  τόσο  στην  παρούσα  έκτακτη  συνεδρίαση  του  Διοικητικού  Συμβουλίου,  όσο  και  στην  πρώτη  τακτική  συνεδρίαση  αυτού.
3. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο του Δήμου Σπάρτης.

O Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού
Σταύρος Περγαντής
και όλα τα Μέλη του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπαρτής

 

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση ΕΠΣ Λακωνίας

Η αξιαγάπητη Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου έφυγε και πάει να συναντήσει τον αείμνηστο Γεώργιο Σαϊνόπουλο που μαζί πορεύτηκαν, οραματίστηκαν και πρόσφεραν ποικιλοτρόπως στην κοινωνία της Σπάρτης για πολλά χρόνια.
Λάβαμε την αγάπη της για το λακωνικό ποδόσφαιρο και σε κάθε κάλεσμα μας ήταν δίπλα μας.
Η χαμογελαστή κ.Χρυσαυγή θα είναι πάντα στην καρδιά μας.
Καλό της ταξίδι……
Για την ΕΕ / ΕΠΣ Λακωνίας
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Καρράς

 

• Βουλευτής ΝΔ Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός

Με συγκίνηση και θλίψη έμαθα ότι η Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου απεβίωσε.

Η πρόεδρος του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος και σύζυγος του αείμνηστου Γεωργίου Σαϊνόπουλου, που στεκόταν  πάντα δίπλα του, συνοδοιπόρος και συνδημιουργός, δεν είναι πια κοντά μας.

Μια κυρία ανοιχτόκαρδη, πνευματώδης, γενναιόδωρη, ξεχωριστή, που με αληθινό μεράκι προσέφερε πολλά και σημαντικά στον πολιτισμό της πόλης μας.

Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της και θα ζει για πάντα στην καρδιά και στη μνήμη μας.
Την αποχαιρετώ με  σεβασμό κι ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε στον τόπο μας.

Εύχομαι να υπάρξουν στο μέλλον κι άλλοι ευεργέτες που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του ζεύγους Σαϊνόπουλου.

Νεοκλής Δ. Κρητικός
Βουλευτής Λακωνίας
Νέα Δημοκρατία

 

 

ΠΗΓΗ:  apela.gr