Πρώτη πράξη για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ηλείας

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου της Α1 κατηγορίας θέλουν να κάνουν ο Ξενοφών και ο Πανηλειακός. Αύριο το απόγευμα στις 5μ.μ. στο γήπεδο του Καλλικώμου, διεξάγεται ο πρώτος τελικός. Ένας τελικός, ο οποίος θα διεξαχθεί σε δυο σκέλη, ένα σε κάθε γήπεδο και αν υπάρξει ισοβαθμία, τότε θα διεξαχθεί τρίτο παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο.

Ο Ξενοφών, υπό το βλέμμα του Ντάνο Μιλοσέσκι, πατέρα του Ντέγιαν Μιλοσέσκι, θα παραταχθεί με πίστη για τη νίκη. Μάλιστα εμφανώς συγκινημένος ο Ντάνο Μιλοσέσκι, είπε ότι έρχεται για να δει «ένα από τα τελευταία παιχνίδια του Ντέγιαν ως ποδοσφαιριστή». Ο Ντάνο Μιλοσέσκι, επαγγελματίας προπονητής σε ομάδες της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας, αποτελεί το δίχως άλλο έναν εξαιρετικό «μέντορα» του Ντέγιαν Μιλοσέσκι, ενός από τους ανερχόμενους προπονητές της Ηλείας και ίσως και της Ελλάδας. Ο Ντέγιαν Μιλοσέσκι, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική ομάδα η οποία πρωταγωνιστεί, σχολιάζοντας το αυριανό ματς αναφέρει: «Ο Ξενοφών είναι μια ομάδα η οποία δουλεύει κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, χρόνο με τον χρόνο. Το να πούμε ότι σε αυτό το παιχνίδι ή στο άλλο θα αλλάξει κάτι, δεν έχει σημασία. Ασφαλώς το κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του απαιτήσεις. Και η προετοιμασία μας γίνεται για το κάθε παιχνίδι. Πάντα όμως υπάρχει η φιλοσοφία μας σαν ομάδα. Αυτό το οποίο ζητάμε. Σίγουρα θα είναι ένα σούπερ ντέρμπι. Εύχομαι να υπάρξει το fair play, να σεβαστεί η μια ομάδα την άλλη και να βγει νικητής το ποδόσφαιρο». Απόντες από τον Ξενοφώντα, θα είναι οι τραυματίες εδώ και καιρό Καββαθάς, Κακολύρης, Π. Κουτσογιαννάκης και Ηλιόπουλος.

Από την άλλη πλευρά ο Πανηλειακός, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, μπαίνει με τη σειρά του για τη νίκη. Ο Ανδρέας Τρυφωνόπουλος προφύλαξε τους Δημήτρη και Παναγιώτη Τσίγκρηλα από τους ημιτελικούς Κυπέλλου. Η ομάδα του Πύργου, έχει ρυθμό, καθώς έχει παίξει στο διάστημα που ο αντίπαλος περιμένει, τρία ανταγωνιστικά ματς, ένα με τη Νίκη Τραγανού και δυο με τον Αίαντα. Επίσης ο Πανηλειακός έχει καλή ψυχολογία, έχει κερδίσει φέτος τρεις φορές τον Ξενοφώντα και παράλληλα έχει και μομέντουμ, καθώς την περασμένη βδομάδα κόντεψε να κάνει μια τεράστια ανατροπή σε βάρος μιας ομάδας Γ΄ Εθνικής όπως ο Αίας. Ο τεχνικός του Πανηλειακού Ανδρέας Τρυφωνόπουλος, σχολιάζει με χαμόγελο το ενδεχόμενο ακόμα και να βρέχει: «Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι ακόμα είτε για βροχή, είτε για ήλιο. Μια ομάδα η οποία έχει περάσει τόσα όλη τη σεζόν, πρέπει να είναι πανέτοιμη για όλα. Και γενικά η φιλοσοφία μου είναι ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όποιες συνθήκες και να αντιμετωπίσουμε. Θα κρατήσω ότι παιχνίδι με το παιχνίδι, σημειώνουμε βελτίωση. Μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στον Αίαντα, όπου πραγματικά η ομάδα, νομίζω έπεισε και τον πιο δύσπιστο ότι βελτιώνεται, ότι βγάζει στοιχεία. Με τον ίδιο τρόπο, το ίδιο πάθος, την ίδια θέληση θα πάμε και στο αυριανό παιχνίδι. Σίγουρα και η τύχη παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο, όμως πεποίθησή μου είναι ότι όσο περισσότερο καλά δουλεύεις, τόσο περισσότερο την προκαλείς για να σε βοηθήσει».

Αντικατάσταση διαιτητή

Το αυριανό παιχνίδι, αρχίζει στις 5μ.μ.. Διαιτητής θα είναι ο Παναγιώτης Παυλόπουλος, ο οποίος τοποθετήθηκε μετά από αντικατάσταση του Γρηγόρη Ρηγόπουλου, ο οποίος ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το ματς της Σούπερ Λιγκ 2 ανάμεσα στον Ηρόδοτο και τον Καραϊσκάκη.

ΠΗΓΗ: ilia.news