Σπάρτη: Ήταν κάποτε ένα γηπεδάκι στη «Λάκκα» (φωτογραφίες)

Γράφουμε στο τίτλο ήταν κάποτε ένα γηπεδάκι στη «Λάκκα» Σπάρτης γιατί αυτό που βλέπετε στις εικόνες δεν έχει καμία σχέση με γηπεδάκι πόσο μάλλον την στιγμή που κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά παιδιά όχι μόνο αν θελήσουν να προσπαθήσουν να παίξουν ποδόσφαιρο αλλά να και πλησιάσουν το χώρο.

Αποκαλυπτικές εικόνες που κατέγραψε ο φακός της APELA.gr από την αθλητική εγκατάσταση, η οποία έχει αφεθεί πλήρως στο έλεός της

Την άθλια κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το γηπεδάκι 5 x 5 στο Ματάλειο Δημοτικό Κολυμβητήριο Σπάρτης επισήμαναν κάτοικοι της περιοχής και αναγνώστες της APELA.gr. Όπως τόνισαν, στο χώρο, πέρα του ότι στην περιοχή είχαν γίνει, κατά το παρελθόν, συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών, τώρα έχει εγκαταλειφθεί πλήρως στην τύχη του, όπως μαρτυρούν εξάλλου και οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός μας.

Συγκεκριμένα, ο περιβάλλων χώρος είναι καλυμμένος με χορτάρια, με σαπισμένα και σπασμένα σίδερα, απομεινάρια από δοκάρια ποδοσφαιρικού τέρματος και μπασκέτες αλλά και με γκράφιτι και κάθε λογής συνθήματα.

Πιο τραγική, όμως, είναι η κατάσταση εντός του χώρου του γηπέδου. Ο τάπητας είναι διαλυμένος, όπου σε άλλα σημεία είναι κομμένος σε λωρίδες, ενώ σε άλλα έχει πλήρως εξαφανιστεί. Τα τέρματα είναι σκουριασμένα και έτοιμα να πέσουν και τέλος σε πολλά σημεία κρέμονται τα υπολείμματα από τα δίχτυα που κάποτε κάλυπταν την οροφή του γηπέδου.

Ο χώρος χρήζει άμεσης αποκατάστασης και συντήρησης, γιατί πέρα από την παρακμή στην οποία έχει περιέλθει μια, κατά τα άλλα, πολύ χρήσιμη αθλητική δομή στην περιοχή της Λάκκας, είναι και επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα όποιων παιδιών επιχειρήσουν να παίξουν σε αυτόν.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες