Η υπόθεση με τον ΑΟ Τσιλιβή πηγαίνει στη Πειθαρχική της ΕΠΟ

Aναταράξεις έχει προκαλέσει το δημοσίευμα για τιμωρία του ΑΟ Τσιλιβή που δεν καταβαίνει να αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου για τη Γ΄ Εθνική στον 5ο όμιλο. Τόσο η ομάδα όσο και η ΕΠΣ Ζακύνθου έκαναν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε να στείλουν εγγράφως την επιστολή παραίτησης της ομάδας από την διαδικασία των μπαράζ.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον ΚΑΠ η υπόθεση θα πάει στην Πειθαρχική Επιτροπή καθώς η ομάδα δεν κατεβαίνει στα μπαράζ αλλά εκεί θα παίξει ρόλο το έγγραφό παραίτησης της ομάδας. Από εκεί και πέρα ο δικαστής είναι αυτός που θα κρίνει την υπόθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΑΟ Τσιλιβή θα γλυτώσει την τιμωρία που προβλέπει ο ΚΑΠ και το άρθρο 17 παρ. 2 και 4.

  Άρθρο 17 Αδυναμία συμμετοχής ομάδας σε αγώνα

1. Ομάδα που δεν μπορεί να πάρει μέρος σε αγώνα οποιουδήποτε πρωταθλήματος πρέπει να ειδοποιήσει αιτιολογημένα με έγγραφό της τη διοργανώτρια, πριν από τέσσερις (4), τουλάχιστον, ημέρες, εκτός αν ειδοποιήθηκε, για την υποχρέωσή της να αγωνιστεί, σε χρονικό διάστημα μικρότερο των οκτώ (8) ημερών, οπότε η ειδοποίηση αυτή πρέπει να γίνει πριν από τρεις (3), τουλάχιστον, ημέρες.

2. Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου (λιγότερους από εννέα) ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, στα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών, δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ στα τα πανελλήνια ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και από πενήντα (50) έως πεντακόσια (500) ευρώ για κάθε αγώνα στα τοπικά πρωταθλήματα. Οι ανωτέρω ποινές επιβάλλονται για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα και μέχρι τρεις (3) αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα. Οι αγώνες που δεν διεξάγονται λόγω παραίτησης ή μη καθόδου μίας ομάδος, προσμετρώνται κανονικά για την έκτιση των ποινών των ποδοσφαιριστών, των αξιωματούχων της αντιπάλου ομάδος, όπως και της ίδιας της αντιπάλου (π.χ. ποινή κεκλεισμένων των θυρών).

3. Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από τρεις (3) αγώνες της ίδιας διοργάνωσης, αποβάλλεται με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της διοργανώτριας και υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. Από τις παραπάνω κυρώσεις απαλλάσσεται η ομάδα που δηλώνει αδυναμία συμμετοχής σε αγώνα, εφ’ όσον αυτή οφείλεται σε ανώτερη βία. Ως ανώτερη βία νοείται, ενδεικτικά, η διακοπή των συγκοινωνιών (σιδηροδρομική, ακτοπλοϊκή, αεροπορική κ.λπ.) από οποιαδήποτε αιτία, από την οποία είναι αδύνατη η έγκαιρη προσέλευση στο γήπεδο της ομάδας.

 4. Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί σε αγώνα playoff – playout τιμωρείται με [40] τις ποινές της παρ. 2 του παρόντος και με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής στο οποίο θα συμμετάσχει

ΠΗΓΗ: ioniansports.gr