Τα δύο ελληνικά clasico που κρίνουν τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Με δύο κλασικά και παραδοσιακά ντέρμπι συνεχίζονται τα playoffs της Super League Interwetten, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Άρη για την 8η αγωνιστική. Στο ΟΑΚΑ κοντράρονται ΑΕΚ και ΠΑΣ.

Η υπόθεση τίτλος ξεκαθάρισε και μαθηματικά τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, με την εκτός έδρας επικράτηση του Ολυμπιακού στην Τούμπα με 2-1 επί του ΠΑΟΚ, ωστόσο τα playoffs της Super League Interwetten εξακολουθούν να μαγνητίζουν το ενδιαφέρον του ελληνικού φίλαθλου κοινού αφού είναι ανοιχτά ακόμα δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια, με τους Παναθηναϊκό, Άρη και ΑΕΚ να δίνουν σκληρη μάχη.

Με τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, ο αήττητος στα playoffs Παναθηναϊκός είναι στην 3η θέση με 55 βαθμούς, ενώ δύο βαθμούς πίσω του βρίσκονται οι κιτρινόμαυροι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με Άρη και ΑΕΚ να αναμένεται να παλέψουν μέχρι τέλους με το τριφύλλι για το πολυπόθητο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Την Τετάρτη (11/5) τα playoffs παίρνουν φωτιά, αφού έχουμε τρεις σημαντικές αναμετρήσεις που ενδέχεται να παίξουν κομβικό ρόλο στη μάχη της Ευρώπης.

Στο “Καραϊσκάκης” ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο σερί εκτός έδρας νίκες με ΠΑΟΚ και Άρη και θα κυνηγήσει την πρώτη του φετινή νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του, Παναθηναϊκό, ώστε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα για την κατάκτηση του τίτλου, με τους πράσινους από την πλευρά τους να θέλουν ένα ακόμα καλό αποτέλεσμα για να εδραιωθούν στην 3η θέση και να έχουν την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ενόψει του τελικού του Κυπέλλου την 21η Μαΐου.

Ντέρμπι θα διεξαχθεί και στην Θεσσαλονίκη, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Άρη, με τους ασπρόμαυρους να παίζουν για το γόητρο και για να κρατήσουν την 2η θέση και τους συμπολίτες τους για να μείνουν μέσα στο κόλπο της Ευρώπης αφήνοντας πίσω την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής ανοίγει στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τους γηπεδούχους να προέρχονται από την λευκή ισοπαλία στο ίδιο γήπεδο με τον Παναθηναϊκό και τους φιλοξενούμενους από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες. Για την Ένωση είναι ένας “τελικός” στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

  • 18:30 ΠΑΟΚ – Άρης: Novasports Prime
  • 19:30 ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: COSMOTE SPORT 1 HD
  • 21:30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Novasports Prime

Η βαθμολογία των playoffs

  1. Ολυμπιακός 79
  2. ΠΑΟΚ 60
  3. Παναθηναϊκός 55
  4. Άρης 53
  5. ΑΕΚ 53
  6. ΠΑΣ Γιάννινα 46

Οι επόμενες αγωνιστικές

9η αγωνιστική

  • Άρης – ΑΕΚ
  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
  • Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα

10η αγωνιστική

  • ΑΕΚ – Ολυμπιακός
  • ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
  • ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης

ΠΗΓΗ: sport24.gr