Ο Πανγυθεατικός παρεμβαίνει με Γκαγκάτση. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ο Πανγυθεατικός θα παρέμβει – όπως έχει το δικαίωμα γιατί έχει έννομο συμφέρον – στην αυριανή εκδίκαση της ένστασης που έχει κάνει ο Πανηλειακός για αντικανονική διεξαγωγή του εκτός έδρας αγώνα με τον Πανθουριακό.

Τον Πανγυθεατικό στην αυριανή εκδίκαση – Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή Πέμπτη 8 Ιουνίου 4 μ.μ. – θα εκπροσωπήσει ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Το isports.gr θα σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις σε μια υπόθεση που βρίσκεται στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος όχι μόνο στη Λακωνία αλλά και στη Μεσσηνία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πανθουριακός ολοκλήρωσε τα μπαράζ με 11 βαθμούς, ο Πανγυθεατικός με 9, συνεπώς αν ο αγώνας απλά κατακυρωθεί υπέρ του Πανηλειακού, ο Πανθουριακός θα πέσει στους 8 βαθμούς και ο Πανγυθεατικός θα πάρει το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική.

Διαβάστε την ενημέρωση από το ilia.news.

Εκδικάζεται αύριο στην ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή, η ένσταση του Πανηλειακού για αντικανονική διεξαγωγή του αγώνα με τον Πανθουριακό. Η Πειθαρχική Επιτροπή, συνεδριάζει αύριο και θα συζητήσει μια υπόθεση η οποία δυνητικά, μπορεί να στοιχίσει στον Πανθουριακό την άνοδο στη Γ΄ Εθνική.

Η Πειθαρχική Επιτροπή, είναι το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ, η σύνθεση της οποίας αποτελείται από Πρωτοδίκες. Πρόεδρος είναι η Σοφία Καβαρινού και αναπληρωτής Πρόεδρος η Βασιλική Τασούλη. Μέλη είναι οι Παναγιώτα Πάντου, Ελένη Θεοφανίδου και Παναγιούλα Ζησοπούλου. Στα χέρια της Επιτροπής αυτής, φθάνουν όλες οι υποθέσεις που αφορούν σε διοργανώσεις της ΕΠΟ, όπως είναι αυτά τα μπαράζ που διεξήχθησαν πρόσφατα. Η συγκεκριμένη Επιτροπή, αντιστοιχεί δικαιοδοτικά με την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΗ, καθώς  δικάζει πειθαρχικές αποφάσεις σε πρώτο βαθμό. Αποτελείται είτε από τον Πρόεδρο, είτε τον αναπληρωτή Πρόεδρος και άλλα δυο μέλη. Ο Πανηλειακός, έχει καταθέσει ένσταση για αντικανονική διεξαγωγή, με το σκεπτικό ότι ο Πανθουριακός δεν προσκόμισε άδεια τέλεσης αγώνα. Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι διεξήχθη και διαμορφώθηκε τελικό αποτέλεσμα, μπορεί αυτό να καταστεί ανίσχυρο, αν διαπιστωθεί ότι η πλευρά του Πανηλειακού έχει δίκιο. Οπότε σε αυτή την περίπτωση, θα χάσει το παιχνίδι ο Πανθουριακός με 3-0 στα χαρτιά.

 

Δικαίωμα παρέμβασης τρίτου

Δικαίωμα παρέμβασης σε αυτή την υπόθεση, έχει και κάποιο τρίτο μέρος, εφόσον έχει έννομο συμφέρον, αρκεί να το κάνει 24 ώρες πριν από την εκδίκαση της κύριας υπόθεσης. Μπορεί για παράδειγμα ο Πανγυθεατικός να ασκήσει το δικαίωμα της παρέμβασης. Παρότι δεν μπορούσε αρχικά  να υποβάλλει ένσταση, εφόσον δεν έχουμε να κάνουμε με υπόθεση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστής, έχει δικαίωμα από τη στιγμή που έχει κατατεθεί ένσταση, να ασκήσει το δικαίωμα της παρέμβασης. Αντίθετα, δικαίωμα παρέμβασης δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει ο Παλληξουριακός, ο οποίος δεν έχει πλέον να κερδίσει τίποτα από αυτή την υπόθεση.

 

Δικαίωμα έφεσης και διαβίβασης

Δικαίωμα έφεσης στην απόφαση η οποία θα βγει, έχουν όλα τα μέρη τα οποία εμπλέκονται σε υποθέσεις που εξετάζει η Πειθαρχική Επιτροπή. Οι εφέσεις εκδικάζονται σε δεύτερο βαθμό από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Σε τρίτο και τελευταίο βαθμό, μπορεί να προσφύγει κάποιο μέρος αν το επιθυμεί, στο Ανώτατο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης. Δικαίωμα έφεσης, έχει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Η Πειθαρχική Επιτροπή, αν διαπιστώσει ότι υπάρχει πλαστογραφία, έχει τη δυνατότητα να διαβιβάσει τη δικογραφία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η οποία κάτω από άκρα μυστικότητα, διεξάγει έρευνα και αν διαπιστωθούν παραβάσεις, προχωράει σε τιμωρίες. Πάνω στην όποια απόφαση βγάλει η Επιτροπή Δεοντολογίας, υπάρχει το δικαίωμα έφεσης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Δυνατότητα να διαβιβάσει την υπόθεση και να διατάξει έρευνα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, έχει αυτεπάγγελτα τη δυνατότητα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Μη εμφάνιση διαδίκων

Σε περίπτωση που κάποια πλευρά δεν εμφανιστεί στην εκδίκαση, αυτή προχωράει κανονικά, αρκεί να έχει επιβεβαιωθεί η νόμιμη κλήτευσή τους. Παρότι ο Πανηλειακός ουσιαστικά δεν έχει να αποκομίσει πλέον τίποτα, θα παραστεί κανονικά όπως έχει γίνει γνωστό, με τον Κώστα Ντάβαρη μάλιστα για τον σκοπό αυτό  να αναχωρεί για την Αθήνα.