Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός 1-1: Μόνο νίκη θέλουν οι ερυθρόλευκοι στο Φάληρο μετά το “τυφλό” γκολ στο 92′ (βίντεο)

η φωτογραφία από το INTIME SPORTS

 

Ο Ολυμπιακός έφυγε με την ισοπαλία από το Ισραήλ με το παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα να λήγει 1-1. Πλέον, η πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα παιχτεί στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την επόμενη εβδομάδα. Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ άνοιξε το σκορ στο 7′, ωστόσο ο Χαζίζα ισοφάρισε με ένα αδιανόητο γκολ στο 90+2′.

Ο Ολυμπιακός έφυγε από το Στάδιο Σάμι Όφερ με την ισοπαλία. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν 1-1 κόντρα Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ και πλέον η πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα παιχτεί στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο Ζινκερνάγκελ έβαλε σε θέση οδηγού τους Πειραιώτες στο 7′. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς έδειχναν να κρατούν το προβάδισμα παρά την πίεση, όμως στο 90+2′ ο Χαζίζα ισοφάρισε με ένα τυχερό γκολ.

Η ρεβάνς είναι μία εβδομάδα αργότερα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (27/7, 22:00, COSMOTE TV, LIVE SPORT24). Θυμίζουμε πως αν οι ερυθρόλευκοι προκριθούν θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα Λεμεσού στην επόμενη προκριματική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σε διαφορετική περίπτωση θα “υποβιβαστούν” στον 3ο προκριματικό του Europa League που θα παίξουν με τον ηττημένο του ζευγαριού Φερεντσβάρος – Σλόβαν.

Ιδανικό ξεκίνημα με Ζινκερνάγκελ

Ο Μαρτίνς παρέταξε την βασική του ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Βατσλίκ βρισκοταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σισέ και Μανωλά μπροστά του και τους Ρέαμπτσουκ και Βρσάλικο στα αμυντικά άκρα. Ο Κανέ με τον Εμβιλά συνέθεσαν το δίδυμο στο κέντρο, ενώ ο Αγκιμπού Καμαρά βρισκόταν επίσης στον άξονα. Ο Ζινκερνάγκελ με τον Μασούρα κινούνταν στα άκρα, ενώ ο Τικίνιο προτιμήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Αραμπί.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν ιδανικό για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό. Ο Τικίνιο σήκωσε για τον Μασούρα, όμως οι Ισραηλινοί έδιωξαν προς στιγμή. Για την ακρίβεια έστρωσαν στον Βραζιλιάνο επιθετικό που σούταρε εκτός περιοχής. Η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στρώθηκε στον Ζινκερνάγκελ κι αυτός συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ, στη δεύτερη του μόλις ενέργεια με την μπάλα.

Στα αμέσως επόμενα λεπτά η Μακάμπι προσπάθησε να πιέσει, κρατώντας περισσότερο την μπάλα. Όσο κυλούσαν τα λεπτά οι ερυθρόλευκοι περίμεναν στο μισό γήπεδο και αμύνονταν με 4-5-1, με τον Αγκιμπού να γυρίζει πίσω. Σε αυτά τα λεπτά οι Ισραηλινοί δεν ήταν ικανοί να γίνουν απειλητικοί ουσιαστικά, πέρα από κάποια σουτ εκτός περιοχής.

Ανέβηκε η Μακάμπι Χάιφα, δεν μέτρησαν δύο γκολ της

Αυτή η οπισθοχώρηση από τον Ολυμπιακό και η έλλειψη ευκαιριών στην κόντρα, ώθησε την Μακάμπι Χάιφα να γίνει ακόμη πιο απειλητική. Στο 33′ έγινε επικίνδυνη με χαμηλό σουτ του Χαζίζα, αλλά ο Βατσλίκ έσωσε την κατάσταση. Έξι λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι καρδιοχτύπησαν. Ο Νταβίντ αξιοποίησε μία κάθετη μπαλιά, βγήκε μόνος του από τα δεξιά με τον Βατσλίκ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, ήταν εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Μακάμπι Χάιφα πανηγύρισε δεύτερη φορά γκολ που δεν μέτρησε. Ο Σερί έκανε χαμηλό σουτ, με τον Βατσλίκ να διώχνει. Στη συνέχεια ο Πλάνιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από γέμισμα από τα αριστερά, όμως υψώθηκε ξανά το σημαιάκι του βοηθού.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν στο πρώτο μέρος και επέστρεψε με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Η Μακάμπι την πρωτοβουλία στο β’ μέρος

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με αλλαγές στο δεύτερο μέρος. Ο Μαντί Καμαρά αντικατέστησε τον Αγκιμπού Καμαρά, ενώ ο Ζινκερνάγκελ αντικαταστάθηκε από τον Αμπουμακάρ Καμαρά. Με αυτόν τον τρόπο, ο Πορτογάλος τεχνικός θέλησε να διορθώσει κάποιες ανορθογραφίες του τέλους του β’ μέρους. Πράγματι, ο Ολυμπιακός έδειξε για λίγα λεπτά μεγαλύτερη διάθεση να παίξει πιο επιθετικά.

Οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν να κοντρολάρουν τον ρυθμό, ενώ είχαν και καλή στιγμή στο 58′ έπειτα από ωραία ενέργεια του Αμπουμακάρ Καμαρά, η οποία όμως δεν αξιοποιήθηκε από την κακή σέντρα του Μαντί. Στο 64′ οι Ισραηλινοί έχασαν μεγάλη στιγμή, ο Πιερό βρέθηκε απέναντι από τον Βατσλίκ, αλλά το τελείωμά του ήταν αρκετά κακό. Από αυτό το σημείο και έπειτα, η Μακάμπι πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε ξανά, με την Μακάμπι να γυρίζει την μπάλα γύρω από την περιοχή των ερυθρόλευκων και έψαχνε να… χτυπήσει. Αυτό έκανε στο 70ο λεπτό με άστοχο βολέ του Κορντούντ, ο οποίος ήταν αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι. Αμέσως μετά ο Μπουχαλάκης αντικατέστησε τον Εμβιλά.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις

Στο 76′ ο Ολυμπιακός επιχείρησε να δείξει την επιθετική του παρουσία με σουτ του εκτός περιοχής. Στο 78′ οι γηπεδούχοι έχασαν κορυφαία ευκαιρία. Έπειτα από κόντρες με παρέμβαση του Βατσλίκ, η μπάλα έφτασε στον Πιερό, ο οποίος από κοντά σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ξεκάθαρη πρόθεση να κρατήσει το μηδέν. Στο 81′ πέρασε τους Άβιλα και Παπασταθόπουλο αντί των Μασούρα και Βρσάλικο, έχοντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς στον αγωνιστικό χώρο. Οι ερυθρόλευκοι φάνηκαν να κρατούν το προβάδισμά τους, ωστόσο οι γηπεδούχοι πέτυχαν την ισοφάριση σε μία αδιανόητη φάση.

Στο 90+2′ ο Χαζίζα από δεξιά και μέσα στην περιοχή προσπάθησε, η μπάλα κόπηκε από τον Σισέ και σηκώθηκε, ο παίκτης της Μακάμπι με πλάτη στο τέρμα έκανε ένα τυφλό γύρισμα – σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κανέ, Μασούρας, Αγκιμπού Καμαρά, Ζινκερνάγκελ, Τικίνιο

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ: Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κόμουντ, Μοχάμεντ, Τσέρικ, Λαβί, Ατζίλι, Ντάβιντ, Χαρίζα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε τα βίντεο

ΠΗΓΗ: sport24.gr