3 απλά βήματα για μια ονειρεμένη κρεβατοκάμαρα

3 απλά βήματα για μια ονειρεμένη κρεβατοκάμαρα

Κρεβατοκάμαρες, κομοδίνα, μαξιλάρια, φωτιστικά όλα αποτελούν μέρος του ευρύτερου συνόλου που θα συνδυαστούν αρμονικά για να δημιουργήσουν μια ονειρεμένη… κρεβατοκάμαρα. Είτε είστε κάποιος εμπνευσμένο διακοσμητής εσωτερικών χώρων είτε απλώς θέλετε να ανανεώσετε το σπίτι σας η διακόσμηση του υπνοδωματίου είναι αδιαμφισβήτητα μια πρόκληση. Λειτουργικότητα και αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης πρέπει να συνταιριάξουν στο δωμάτιο, στο οποίο ο άνθρωπος περνά περίπου 25 χρόνια από τη ζωή του (μιλώντας για ένα προσδόκιμο της τάξης των 75 ετών). Αν και ο εν λόγω χρόνος αφορά στον ύπνο, το υπνοδωμάτιο έχει κι άλλες χρήσεις, αφού εκεί χαλαρώνουμε, μπορεί να διαβάζουμε το αγαπημένο μας βιβλίο ή να δούμε κάποια αγαπημένη ταινία. Ταυτόχρονα αποθηκεύουμε τα ρούχα μας και αλλάζουμε ανάλογα με την περίσταση. Τι συνιστούν επομένως οι ειδικοί για τη διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου;

  1. Διακριτικά χρώματα

Όμορφα υπνοδωμάτια είναι εκείνα που αποπνέουν αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας παρέχοντας ταυτόχρονα άνεση. Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να κινηθείτε σε μια παλέτα χρωμάτων, που θα περιλαμβάνει ουδέτερες αποχρώσεις όπως τα λευκά και τα κρεμ ή παλ αποχρώσεις του μωβ και του μπλε, όπως το λιλά και το σιέλ. Αν βέβαια βρίσκετε βαρετά αυτά τα χρώματα και προτιμάτε πιο έντονες αποχρώσεις, σαφώς και μπορείτε να το τολμήσετε. Είναι άλλωστε ο χώρος σας και πρέπει να αντανακλά τα γούστα σας. Δοκιμάστε τες όμως σε μικρές πινελιές, όπως στα μαξιλάρια, το πάπλωμα, τα ριχτάρια ή ακόμη στο ταβάνι ή κάποιον πλαϊνό τοίχο.

  1. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να κινηθείτε στην κρεβατοκάμαρα

Όπως προλογίσαμε στην ιδανική κρεβατοκάμαρα πρακτικότητα κι αισθητική πρέπει να συμβαδίζουν. Η ομαλή ροή της κίνησης είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος για να δίνει το υπνοδωμάτιό σας την αίσθηση της άνεσης. Το τεστ είναι απλό: Μπορείτε να κινηθείτε χωρίς να αισθάνεστε μονίμως, ότι θα σκοντάψετε κάπου; Αν ναι, κάνατε εξαιρετική δουλειά. Αν όχι, προσπαθείστε να αποφύγετε τα περιττά έπιπλα στον χώρο, όπως βιβλιοθήκες ή βοηθητικά τραπεζάκια, που θα σας κάνουν να πιέζεστε κάθε φορά προκειμένου να φτάσετε στο κρεβάτι σας. Στους μικρούς και περιορισμένους χώρους πρέπει να είναι κανείς βέβαιος, ότι μπορεί να ανασάνει. Μια εξαιρετική λύση είναι οι αποθηκευτικοί χώροι, με τους οποίους κατασκευάζονται πολλά κρεβάτια.

  1. Ακολουθείστε το προσωπικό σας στυλ

Γεγονός είναι, ότι με την προσθήκη μικροεπίπλων μπορεί να δώσει κανείς εύκολα και απλά τις διακοσμητικές νότες, που επιθυμεί. Όμως αυτό μπορεί να έχει σαν τελικό αποτέλεσμα ένα υπνοδωμάτιο γεμάτο αντικείμενα, που δε θα θυμίζει σε τίποτα αυτό που σας αντιπροσωπεύει. Το υπνοδωμάτιό σας θα πρέπει να είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες σας. Αν για παράδειγμα σας αρέσουν τα βεστιάρια, αλλά χρειάζεστε κι ένα γραφείο, αντιλαμβάνεστε πως δεν μπορεί να χωρέσουν όλα στο υπνοδωμάτιό σας. Μπορεί όμως να συνδυαστούν όλα σε ένα έπιπλο εισόδου, που θα απαρτίζονταν από μια σύνθεση γραφείου, βεστιαρίου, το οποίο θα διέθετε και τον πολυπόθητο αποθηκευτικό χώρο.

Πριν φτάσετε στο σημείο της αγοράς επίπλων, σκεφτείτε το ιδανικό για εσάς υπνοδωμάτιο. Βρίσκετε ίσως κάποια ταπετσαρία, κάποιο συγκεκριμένο έπιπλο ή ορισμένη απόχρωση που θα σας άρεσε; Προσπαθήστε να κάνετε ένα πρόχειρο σχέδιο και εντοπίστε την κατάλληλη θέση για το κάθε τι. Τότε μόνο θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε την τέλεια για εσάς κρεβατοκάμαρα.