Σπάρταθλον 2022: Οι 400 υπεραθλητές, οι 51 Έλληνες και οι 6 Λάκωνες!

Το isports.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά όλους τους υπεραθλητές που συμμετέχουν στον 40ο υπερ μαραθώνιο Σπάρταθλον.

Την τελευταία ημέρα του μήνα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση το 40ο επετειακού «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», το οποίο φέτος έχει την τιμητική του.

Το παρών στον ιστορικότερο αγώνα υπεραποστάσεως στον κόσμο, θα δώσουν, 400 αθλητές και αθλήτριες – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε την λίστα – των υπεραποστάσεων προερχόμενοι από 54 χώρες του κόσμου.

Μεγάλο ενδιαφέρoν παρουσίασε η συμμετοχή δρομέων από όλα τα σημεία του πλανήτη καθώς οι αιτήσεις προς την οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Συνδέσμου έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ!

Έτσι μετά από κλήρωση που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο, στην γραμμή αφετηρίας της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου, θα βρίσκονται 400 δρομείς από 54 χώρες του πλανήτη. Μεταξύ τους και 51 Έλληνες δρομείς, 45 άνδρες, και 6 γυναίκες, οι οποίοι, θα δώσουν τον δικό τους ξεχωριστό αγώνα των 245 χιλιομέτρων, τρέχοντας επάνω στα ίδια μονοπάτια που έτρεξε ο αρχαίος ημεροδρόμος Φειδιππίδης.
Μεταξύ των 51 Ελλήνων είναι οι έξι Λάκωνες που είναι κατά σειρά στην εικόνα Christina Austin, Γεώργιος Τσάκωνας, Γεώργιος Κουλόγιαννης, Δημήτριος Θεοδωρακάκος, Χρήστος Αναγνωστάκος, Μαρία-Στέλλα Ξενάκη.
Κοινό σημείο αναφοράς και των πέντε είναι το γεγονός ότι η φετινή είναι η πρώτη φορά που μετέχουν στο Σπάρταθλον.

Το αθλητικό site της Λακωνίας, isports.gr, θα είναι κοντά σε κάθε δρασκελιά όλων των υπερ αθλητών.

Συγκεκριμένα για τους Λάκωνες οι αριθμοί #BIB Αριθμός Αθλητή – απαραίτητο στοιχείο για την παρακολούθηση του αγώνα – είναι:

28 Τσάκωνας Γεώργιος

86 Αναγνωστάκος Χρήστος

135 Στέλλα Μαρία Ξενάκη

149 Κουλόγιαννης Γεώργιος

321 Θεοδωρακάκος Δημήτριος

378 Christina Austin

Christina Austin