Όταν ο Κούτουλας έκανε τη διαφορά για την ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό (βίντεο)

Κούτουλας και Δημόπουλος τα γκολ από το πρώτο εικοσάλεπτο στο ντέρμπι

Είναι γεγονός, πως η αξιοποίηση των τμημάτων υποδομής αποτελεί μόδα των τελευταίων ετών. Ωστόσο, παίκτες έβγαιναν και από…σπόντα. Όπως ο Γιώργος Κούτουλας, τέκνο της «κιτρινόμαυρης» Ακαδημίας, απόκτημα από την Σκάλα Λακωνίας.

Ο Κούτουλας εμφανίστηκε στην ΑΕΚ το 1987 και κατάφερε από την πρώτη σεζόν του να κερδίσει τις εντυπώσεις. Μια μέρα σαν σήμερα μάλιστα, ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της Ενωσης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ.

Ο Κούτουλας ξεκίνησε την πορεία του ως αριστερός μπακ. Βέβαια, στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Βεσελίνοβιτς τον είχε περάσει δεξιά, για να πάει αριστερά ο Βασιλόπουλος και να πέσει πάνω στον Σαραβάκο που μπορούσε να τον αντιμετωπίσει.

Από δεξιά ο Κούτουλας βρήκε χώρους και σε μια από τις προωθήσεις του βρέθηκε τετ α τετ με την εστία του ΠΑΟ και με προβολή άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη (έτσι και αλλιώς τότε δυσκολευόταν πολύ εκτός έδρας) και έμεινε στην ισοπαλία από γκολ του Δημόπουλου.

Εκείνη την περίοδο ο Κούτουλας ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων, που έφτασε ως τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ωστόσο, έπειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό που είχε, ο Μπάγεβιτς τον μετέφερε στο κέντρο της άμυνας.

Πολλές φορές κάλυπτε ρόλο αντι-Μανωλά, παίζοντας ως λίμπερο στην ομάδα. Ο Κούτουλας έμεινε για μια δεκαετία στην ΑΕΚ, έχοντας 136 συμμετοχές με τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα, 45 συμμετοχές με ένα γκολ στο κύπελλο και 15 ευρωπαϊκά παιχνίδια, κερδίζοντας τέσσερα πρωταθλήματα και δύο κύπελλα.

 

ΠΗΓΗ: https://www.enwsi.gr/