Εκατόμβη νεκρών σε καταστολή οπαδικών επεισοδίων στην Ινδονησία (βίντεο)

Aπίστευτη τραγωδία χθες στην Ινδονησία με περισσότερους από 170 νεκρούς και πολλούς τραυματίες, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην Περσεμπάγια και στην Αρέμα, που ηττήθηκε με 2-3.

Διεθνή μέσα αναφέρονται σε επεισόδια φιλάθλων που γνώρισαν την καταστολή των αρχών, οι οποίες προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων μέσα στο γήπεδο.

Με το σφύριγμα της λήξης οπαδοί μπήκαν το «Kanjuruhan Stadium» και πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα σε παίκτες και στελέχη, ζητώντας από τη διοίκηση της Αρέμα να εξηγήσει γιατί το ματς έληξε άδοξα μετά από 23 χρόνια αήττητων εντός έδρας αγώνων.

Συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, που απάντησαν με τα χημικά με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και πλήθος ατόμων να χάσουν τις αισθήσεις τους και να λιποθυμήσουν ή να ποδοπατηθούν.

Εκτυλίχθηκαν μάχες σώμα με σώμα με την αναταραχή να επεκτείνεται κι εκτός γηπέδου, ενώ τουλάχιστον πέντε αστυνομικά οχήματα ανατράπηκαν και πυρπολήθηκαν μέσα στο χάος που επικράτησε.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και παιδιά, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Πρόκειται για ένα από τα πιο θανατηφόρα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο.

Αρχηγός της τοπικής αστυνομίας ανέφερε ότι υπήρχαν περίπου 42.000 θεατές, όλοι από την Αρέμα, επειδή οι διοργανωτές είχαν απαγορεύσει στους οπαδούς της Περσεμπάγια να εισέλθουν στο στάδιο σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν επεισόδια μεταξύ των δύο αντίπαλων ομάδων καθώς είχαν προηγηθεί έκτροπα στο Blitar το 2020 με ζημιές 250 εκατ. ρουπίες.

Η λίγκα ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος Ινδονησίας για μία εβδομάδα, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Ακχμάντ Χαντιάν Λουκίτα, να ανακοινώνει πως θα διεξαχθεί έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι.

Ο χουλιγκανισμός αποτελεί μάστιγα στη χώρα με ποδοσφαιρικούς αγώνας να καταλήγουν συχνά στη βία. Τα χθεσινά επεισόδια είναι ήδη από τα πιο θανατηφόρα στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr