Τραπέζια σαλονιού: Ο πρωταγωνιστής του χώρου μας

Τραπέζια σαλονιού: Ο πρωταγωνιστής του χώρου μας

Έχει αναλογιστεί κανείς άραγε την εξέχουσα θέση, που έχουν τα τραπέζια σαλονιού στο καθιστικό μας; Δεν είναι απλώς το λειτουργικό κομμάτι, σίγουρα αδιαμφισβήτητης σημασίας, που εξυπηρετούν. Σαφώς και με τη σωστή απόσταση (30 εκατοστά) από τον καναπέ, αποτελούν το «στήριγμα» για το ρόφημα, το ποτό ή το φαγητό μας κατά καιρούς. Προσφέρουν αποθηκευτικό χώρο για τα αντικείμενα του σαλονιού συνεισφέροντας στην τακτοποίηση του δωματίου. Έχουν όμως μια ακόμη πολλή σημαντική δύναμη: Μας φέρνουν κοντά.

Αν ανατρέξουμε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπως τα Φιλαράκια για παράδειγμα, ήταν γύρω από τα τραπεζάκια σαλονιού, που συγκεντρώνονταν η παρέα. Είτε στο σπίτι των πρωταγωνιστριών είτε στην καφετέρια, είτε στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας είτε σε συναντήσεις για λήψεις σημαντικών αποφάσεων, γύρω από αυτά μαζεύονταν οι φίλοι. Αλλά αν παρατηρήσει κανείς και την προσωπική ζωή, το ίδιο συμβαίνει. Γύρω από αυτά μαζεύεται η οικογένεια ή οι φίλοι για να χαλαρώσουν, να συζητήσουν, να πουν τα νέα τους.

Όντας τόσο σημαντικά τα τραπεζάκια σαλονιού αξίζουν την προσοχή μας. Εκτός των προαναφερθέντων ρόλων, που θα επιτελέσουν είναι καθοριστικής αισθητικής σημασίας. Ολοκληρώνουν ένα ήρεμο σύνολο ή εάν είναι δυναμικού σχεδιασμού αποδίδουν την ένταση που λείπει. Τέλος με τα κατάλληλα διακοσμητικά, που τοποθετούμε πάνω τους δίνουμε τις τελικές πινελιές με την υπογραφή του προσωπικού μας στυλ. Όχι και λίγα, αν σκεφτεί κανείς, ότι μιλάμε απλώς για… τραπεζάκια σαλονιού!