Η σφουγγαρίστρα στα δωμάτια υψηλής κίνησης

Η σφουγγαρίστρα στα δωμάτια υψηλής κίνησης

Στα λεγόμενα δωμάτια υψηλής κίνησης ενός σπιτιού η σφουγγαρίστρα επιβάλλεται να κάνει την εμφάνισή της σε εβδομαδιαία βάση τουλάχιστον. Και αυτό δεν είναι μια απλή συμβουλή καθαριότητας, που θα έλεγε μια μαμά, αλλά προέρχεται από τα χείλη της διασημότερης νοικοκυράς παγκοσμίως, της Martha Stewart.

Ο δρόμος για τα αστραφτερά πατώματα περνά μέσα από το σφουγγάρισμα. Άλλωστε αυτό από όλες τις εργασίας για τον καθαρισμό του σπιτιού είναι και το πιο εύκολο μέρος. Τι συμβουλεύει λοιπόν η διάσημη νοικοκυρά; Κουζίνα, μπάνιο, διάδρομοι, είσοδος του σπιτιού πρέπει να σφουγγαρίζονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Αντίθετα η σφουγγαρίστρα μπορεί να παραχωρήσει τη θέση της στην ηλεκτρική σκούπα, όταν πρόκειται για τα δωμάτια φιλοξενούμενων ή χώρους που χρησιμοποιούμε λιγότερο συχνά, καθώς εκεί χρειάζεται απλώς η απομάκρυνση της σκόνης.

Το σύστημα σφουγγαρίσματος θα σας λύσει τα χέρια

Όσο για το διάστημα που μεσολαβεί από το ένα σφουγγάρισμα στο άλλο, ένα σύστημα σφουγγαρίσματος είναι ό,τι χρειάζεται. Θα σας επιτρέψει να απομακρύνεται λιπαρούς λεκέδες από το πάτωμα της κουζίνας ή τα λασπωμένα αποτυπώματα των παπουτσιών από την είσοδο εύκολα και γρήγορα.

Ένα βήμα πριν και ένα βήμα μετά το σφουγγάρισμα, θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα δωμάτια, που περνάτε τον περισσότερο χρόνο καθαρά. Πριν το σφουγγάρισμα φροντίστε να έχετε σκουπίσει πολύ καλά. Αφού τελειώσετε με το σφουγγάρισμα, φροντίστε για τον καθαρισμό του εξοπλισμού σας. Αν διαθέτετε κάποιο σύγχρονο σύστημα σφουγγαρίσματος η διαδικασία αυτή θα είναι παιχνιδάκι.