Μανιάτης, Κουρμπανάς, Χαντές, Στεφανίδης μιλούν για τον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής

Την προσεχή Κυριακή αρχίζει η Γ΄ Εθνική. Ένα πρωτάθλημα το οποίο προμηνύεται συναρπαστικό, με πολύ υψηλό επίπεδο, το οποίο θα θυμίζει σε πολλά το παρελθόν του, όταν και αγωνίζονταν σε αυτό επαγγελματικές ομάδες. Οι μακρινές μετακινήσεις, τα πολύ ακριβά ρόστερ, η ύπαρξη παραδοσιακών δυνάμεων, όπως ο Πανιώνιος, ο Πανηλειακός, η Ρόδος, ο Ιάλυσος, ο Αιολικός, οικονομικά ισχυρών ομάδων, όπως η Μύκονος, αλλά και παραδοσιακών εδρών της Πελοποννήσου, συγκροτούν ένα πρωτάθλημα που προμηνύεται πολύ ενδιαφέρον.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου για το ilia.news

Τέσσερις από τους δεκατέσσερις προπονητές, μιλούν σήμερα στο ilia.news για τη διοργάνωση η οποία αρχίζει την Κυριακή. Ο Βαγγέλης Χαντές, ο οποίος πήρε πέρσι την άνοδο με την Ηλιούπολη και φέτος έχει αναλάβει τον Ιάλυσο, ο Νίκος Κουρμπανάς, ο οποίος επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια, για να οδηγήσει ξανά τα Ελάφια από τη Ρόδο στα μονοπάτια των επιτυχιών, ο Μάρκος Στεφανίδης, ο οποίος κατέπληξε πέρσι με την πορεία του στο Διαβολίτσι και φέτος βρίσκεται στην Ένωση Ερμιονίδας,  αλλά και ο Σταύρος Μανιάτης, ο οποίος φιλοδοξεί με ένα «λακωνικό» ρόστερ τον Πανγυθεατικό, να κάνει την έκπληξη και να παραμείνει σε μια κατηγορία η οποία κατακλύζεται από λαμπερά ονόματα και πλουσιοπάροχα ρόστερ.

 

Βαγγέλης Χαντές (Ιάλυσος): «Ο παράγοντας κόπωση από τις μετακινήσεις θα παίξει ρόλο»

«Νομίζω ότι θα είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Όχι μόνο λόγω της γεωγραφίας, δηλαδή των μακρινών μετακινήσεων, οι οποίες θα προσθέσουν και κούραση στις ομάδες, αλλά και λόγω της δυναμικότητας. Όλες οι ομάδες διαθέτουν αξιόλογα σύνολα, δυνατά ρόστερ. Είμαι σε θέση να γνωρίζω, από πέρσι με την Ηλιούπολη, τις μισές ομάδες της Πελοποννήσου. Υπάρχουν ομάδες με ιστορία και δυναμική, όπως για παράδειγμα ο Πανηλειακός, ή ο Παναργειακός. Και βέβαια μαθαίνω και για τις υπόλοιπες. Θα είναι ένα πρωτάθλημα που θα κρύβει εκπλήξεις. Θα γίνουν αμφίρροπα και πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια. Η δική μας ομάδα, ο Ιάλυσος, έχει ξεκινήσει με στόχο να πρωταγωνιστήσει. Αυτό θα προσπαθήσουμε και στο τέλος θα δούμε τί έχουμε πετύχει».

 

Μάρκος Στεφανίδης (Ερμιονίδα): «Θα γίνει ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα»

 

«Θα είναι ένας αμφίρροπος όμιλος και πολύ δύσκολος. Συνέβη κάτι το παράδοξο, όλες οι ομάδες να θέλουν να μπουν σε αυτό τον όμιλο. Ίσως επειδή έβλεπαν ότι στην Πελοπόννησο δεν υπάρχουν ομάδες να πηγαίνουν για Πρωτάθλημα. Όμως ακόμα κι αν δεν πηγαίνουν για Πρωτάθλημα, είναι ομάδες δυνατές, οι οποίες θα θέσουν εμπόδια στα θεωρητικά φαβορί. Αναμφίβολα λείπουν παραδοσιακές ομάδες από την Πελοπόννησο, όπως ο Παμβουπρασιακός και ο Διαγόρας Βραχνεΐκων, όμως θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

 

Νίκος Κουρμπανάς (Ρόδος): «Θεωρούν αδύναμη την Πελοπόννησο, όσοι δεν τη γνωρίζουν»  

«Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο όμιλος που παίζουμε είναι ο πιο δύσκολος. Εγώ θα πω ότι ο κάθε όμιλος είναι δύσκολος. Η διαφορά είναι ότι ο κάθε όμιλος έχει ξεχωριστές ιδιαιτερότητες. Σε αυτό θα ήθελα να σταθώ. Ο τέταρτος όμιλος, έχει μετακινήσεις. Μεγάλες αποστάσεις. Αυτές οι μετακινήσεις, θα παίξουν ρόλο. Διότι συνεπάγεται ταξίδια, κόπωση, χαμένες μέρες προπονήσεων. Στην πιο δυσχερή θέση είμαστε εμείς, τα νησιά. Διότι μπορεί μια ομάδα από την Πελοπόννησο, να έχει πέντε μετακινήσεις σε νησιά, όμως εμείς, θα έχουμε δώδεκα. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να μιλήσω και για την Πελοπόννησο. Πολλοί την έχουν υποτιμήσει, θεωρούν ότι έχει αδύναμες ομάδες. Αυτό το λένε όσοι δεν γνωρίζουν την Πελοπόννησο όμως. Εγώ ως Πελοποννήσιος, τη γνωρίζω. Γνωρίζω τί πάει να πει Πύργος, Γαστούνη, Ερμιονίδα, Διαβολίτσι. Θεωρούν αδύναμο τον Φοίνικα, μια ομάδα η οποία πέρσι τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Θα είναι ολέθριο σφάλμα για όποιον υποτιμήσει την Πελοπόννησο».

 

Σταύρος Μανιάτης: «Δεν υπάρχει καμία ομάδα που κατεβαίνει για να υποβιβαστεί»

 

Είναι πολύ σημαντικό ότι η κάθε ομάδα, μικρή ή μεγάλη, θα έχει μαζί της τον κόσμο της. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες εκπροσωπούν νομό, όπως εμείς. Καμία ομάδα η οποία κατεβαίνει στη Γ΄ Εθνική, μπαίνει στη διαδικασία να ξοδέψει τουλάχιστον 80-90 χιλιάρικα, δεν πηγαίνει για να υποβιβαστεί. Η κάθε ομάδα θα δώσει τον αγώνα της, για την αξιοπρέπεια. Εμείς πηγαίνουμε με ένα λακωνικό ρόστερ. Είμαστε μια ομάδα με τον ίδιο κορμό δυο ετών, ντόπιους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, σε ένα πρωτάθλημα το οποίο θα έχει και μετακινήσεις μακρινές, χωρίς αυτό βέβαια να το χρησιμοποιώ σαν δικαιολογία. Πολλοί λένε ότι ο Πανγυθεατικός δεν έχει τύχη, επειδή έχει το περσινό ρόστερ από το τοπικό. Είναι όμως ένα ρόστερ το οποίο πιστεύω. Αν ήθελα άλλους, θα έπαιρνα άλλους. Αυτό το τονίζω. Πιστεύω σε αυτό το δυναμικό και είμαι βέβαιος ότι θα παλέψει πολύ σκληρά για να τα καταφέρει, γιατί είναι παιδιά τα οποία αφήνουν τις δουλειές τους για να μας ακολουθήσουν και βγάζουν εγωισμό μέσα στο γήπεδο».

ΠΗΓΗ: ilia.news