Ελσίνκι: Καλώς ήρθες Κανέλ!!! (βίντεο)

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ελσίνκι για την μεταγραφή του Σπαρτιάτη Γιώργου Κανελλόπουλου

Ο Γεώργιος Κανελλόπουλος μετακομίζει από τον Αστέρα Τρίπολης στην HJK με συμβόλαιο 2+1 ετών. Ο μέσος, που σε λίγες εβδομάδες θα κλείσει τα 23, ήταν πέρυσι κανονικό πρόσωπο στο αρχικό σχήμα της Εθνικής Ελλάδος U21.

– Ο Γεώργιος είναι ένας ικανός και ευέλικτος μέσος που έχει τα βασικά προσόντα για πολλούς ρόλους στη μεσαία γραμμή, λέει ο προπονητής της HJK, Τόνι Κοσκέλα .

– Τα δεδομένα υποστηρίζουν τα δυνατά σημεία του Γεωργίου. Επιπλέον, είναι ακόμα ένας νέος, βλέμμα στο μέλλον παίκτης, το είδος του παίκτη που θέλει να δει η HJK στην αναπτυσσόμενη επαγγελματική της οργάνωση, λέει ο Henri Määttä, Henri Määttä , Head of Scouting .

Τι λέτε για τον ίδιο τον Κανελλόπουλο – πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας ως παίκτη;

– Μου αρέσει η μπάλα. Είμαι καλός με την μπάλα, τεχνικά. Ίσως λίγο πιο επιθετικός παρά αμυντικός, αλλά και η άμυνα πάει καλά, χαμογελάει ο Έλληνας.

– Φυσικά και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει και να κάνω το καλύτερο για την ομάδα, την προπονητική και τους φιλάθλους. Με εξέπληξε θετικά όταν η HJK είπε ότι ενδιαφέρεται, ειδικά όταν η επαφή ήρθε από έναν σύλλογο που είναι γνωστός στην Ευρώπη και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Φυσικά, η ευκαιρία να παίξεις σε ευρωπαϊκά παιχνίδια φέρνει επιπλέον κίνητρο. Γενικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη συμφωνία και έτοιμος να πετύχω σπουδαία πράγματα εδώ!

Ο 185 εκατοστών Κανελλόπουλος έχει παίξει σε 27 ματς στην ελληνική Super League, 21 εκ των οποίων την περσινή σεζόν, αλλά το φθινόπωρο υπό τον νέο προπονητή, δύσκολα πήρε περισσότερα αγωνιστικά λεπτά. Ωστόσο, το συμβόλαιό του με τον παίκτη εξακολουθούσε να ισχύει, αλλά Αστέρας και HJK κατέληξαν σε συμφωνία για τη μεταγραφή που ικανοποίησε και τις δύο πλευρές.

Ο Κανελλόπουλος ταξίδεψε από τον καύσωνα της Ελλάδας στο βροχερό Ελσίνκι την Παρασκευή, πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το συμβόλαιο. Ο άνδρας θα ενταχθεί στην προπόνηση του συλλόγου άμεσα τη Δευτέρα.

Γεννημένος στη Σπάρτη, ο Κανελλόπουλος μετακόμισε στον Αστέρα Τρίπολης σε ηλικία 14 ετών και έκτοτε εκπροσωπεί τον σύλλογο. Λιγότεροι από 50.000 άνθρωποι ζουν στην περιοχή της Τρίπολης, που βρίσκεται στη χερσόνησο της Πελοποννήσου, επομένως η μετακίνηση από τη νότια Ελλάδα στη βόρεια Ευρώπη και το Ελσίνκι είναι από πολλές απόψεις μια μεγάλη αλλαγή. Ένα ελαφρώς μεγαλύτερο συμβόλαιο δίνει χρόνο προσαρμογής στη νέα κουλτούρα και τον τρόπο παιχνιδιού του νέου πρωταθλήματος.

Με ένα κλισέ, φυσικά, πρέπει να ρωτήσεις ποιους Φινλανδούς παίκτες γνωρίζατε ήδη, πριν επικοινωνήσει μαζί σας η HJK;

– ( Teemu ) Pukki , ( Perparim ) Hetemaj , έχει παίξει μία φορά στην Ελλάδα. Και ο Νικολάι Άλχο που τώρα παίζει στην Ελλάδα στον Βόλο.

Το πρώτο μέρος του επωνύμου του Κανελλόπουλου, Kanello, σημαίνει κανέλα στα ελληνικά, και το παρατσούκλι του Κανέλ, επομένως, ταιριάζει καλά στο στόμα της Φινλανδίας.

Καλώς ήρθες, Κανέλ!