Οικιακά Φίλτρα Νερού και Αέρα– Ποιοι Τύποι Υπάρχουν

Οικιακά Φίλτρα Νερού και Αέρα– Ποιοι Τύποι Υπάρχουν

Τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού αποτελούν επένδυση για κάθε σπίτι. Αυτές οι συσκευές είναι ειδικά κατασκευασμένες, ώστε να μπορούν ν’ απομακρύνουν όλες τις επιβλαβείς ουσίες που εντοπίζονται στο νερό της βρύσης. Μ’ αυτό τον τρόπο, μπορείτε να είστε βέβαιοι πως εσείς κι η οικογένειά σας καταναλώνετε πιστοποιημένο κρυστάλλινο νερό με όλα τα χρήσιμα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία.

Το πρώτο βήμα για να εγκαταστήσετε πιστοποιημένα φίλτρα νερού στο σπίτι σας είναι να βρείτε ποιος είναι ο καταλληλότερος τύπος για την περίπτωσή σας. Πρέπει να έχετε κατά νου, πως κάθε περιοχή της χώρας μας έχει και διαφορετικές απαιτήσεις, αφού το νερό της βρύσης ενδέχεται να περιέχει διαφορετικές επικίνδυνες ουσίες. Παρακάτω αναφέρονται διάφοροι τύποι φίλτρων, ώστε να είστε σε θέση να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν.

Τύπος 1 – Μικρά φίλτρα Βρύσης

Ο συγκεκριμένος τύπος φίλτρων έχει πολλά μειονεκτήματά. Αρχικά, το φίλτρο θέλει συχνή αλλαγή. Έτσι, ενδέχεται να σας κοστίσει πολύ πιο ακριβά μακροπρόθεσμα απ’ το να επενδύσετε σε κάποιον απ’ τους υπόλοιπους τύπους. Επίσης από πλευράς λειτουργικότητας μειώνει κάποιους ρύπους μεν, όμως δεν τους αφαιρεί 100%. Ως εκ τούτου δεν είναι αποτελεσματικά ως προς τον σκοπό για τον οποίο προορίζονται, με όλες τις επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία σας.

Τύπος 2 – Φίλτρο Νερού Άνω Πάγκου

Τα φίλτρα νερού άνω πάγκου αποτελούν έναν απ’ τους δημοφιλέστερους τύπους για οικιακή χρήση. Αυτή η συσκευή συνδυάζει αποτελεσματικότητα και πρακτικότητα. Από τη μια πλευρά, δουλεύει με φίλτρο ενεργού φαρμακευτικού άνθρακα, το οποίο αφαιρεί όλες τις βλαβερές ουσίες από το νερό εφόσον έχει πάνω από 800 γρ. καλής ποιότητας και πολλαπλές μεμβράνες 0,1  έως 0,4 micron. Από την άλλη, είναι μικρή σε μέγεθος και χωράει σε κάθε κουζίνα προσφέροντας τρεχούμενο νερό για όλες τις χρήσεις στην κουζίνα. Όχι μόνο πίνετε καθαρό νερό, αλλά με αυτό καθαρίζετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας αποτελεσματικά, μαγειρεύετε και φτιάχνετε τα ροφήματά σας με πραγματικά καθαρό νερό.

Τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού άνω πάγκου είναι ιδανικά για οικιακή χρήση καθώς είναι πολύ εύκολα στην εγκατάσταση. 

Τύπος 3 – Φίλτρα Νερού Κάτω Πάγκου

Τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού κάτω πάγκου είναι μια ακόμα καλή συσκευή για τον καθαρισμό του νερού στο σπίτι. Πρόκειται για μια λύση που προστατεύει ολόκληρη την οικογένεια, αφού είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Αυτό οφείλεται στο φίλτρο ενεργού φαρμακευτικού άνθρακα που συγκρατεί όλες τις επιβλαβείς οργανικές κι ανόργανες ουσίες εφόσον έχει τουλάχιστον 800 γρ. και πολλαπλές μεμβράνες καλής ποιότητας. 

Στην πραγματικότητα, η συσκευή των φίλτρων κάτω πάγκου είναι παρόμοια με αυτή των φίλτρων άνω πάγκου. Η ουσιαστική διαφορά τους είναι το μέρος όπου θα την τοποθετήσετε. Επειδή τα συγκεκριμένα τοποθετούνται κάτω από το νεροχύτη, θα χρειαστεί να τρυπήσετε τον πάγκο για να περάσει η βρύση τους. Αυτό σημαίνει, πως θα χρειαστεί να ζητήσετε τη βοήθεια ενός υδραυλικού για την εγκατάστασή τους.

Στην αγορά υπάρχουν πολλά φίλτρα νερού βρύσης σε διάφορους τύπους, ώστε να βρείτε αυτόν που καλύπτει τις ανάγκες σας. Όποιον κι αν επιλέξετε, θα έχετε κάνει το καλύτερο για εσάς και την οικογένειά σας.