Η υβριδική εργασία αυξάνει την παραγωγικότητα

 

Η υβριδική εργασία αυξάνει την παραγωγικότητα

 

Αν και αρκετοί εκ των εργοδοτών διαφωνούν ως προς αυτό, οι αριθμοί μιλούν ξεκάθαρα: Η υβριδική εργασία αυξάνει την παραγωγικότητα. Ειδικότερα η μελέτη Accenture’s Future of Work αντικατοπτρίζει τον θετικό αντίκτυπο, που έχει στους εργαζομένους αυτό το μοντέλο εργασίας. Από τους 9000 ερωτηθέντες υπαλλήλους το 83% δήλωσε, ότι προτιμά ένα μοντέλο, όπου ο χρόνος εργασίας θα μοιράζεται ανάμεσα στο γραφείο και στο σπίτι.

Από τους σημαντικότερους λόγους προφανώς είναι η ευεξλιξία, που προσφέρει αυτή η εργασιακή μέθοδος. Οι υπάλληλοι μπορούν να εργαστούν στο περιβάλλον της προτίμησής τους, όπου αισθάνονται πιο παραγωγικοί. Όταν έχουν απόλυτο έλεγχο του περιβάλλοντός τους οι εργαζόμενοι είναι πιο προσηλωμένοι στο πρόγραμμα των υποχρεώσεών τους. Ταυτόχρονα, οι «υβριδικές» ομάδες εμποτισμένες από το πνεύμα της συνεργασίας επιτυγχάνουν πιο εύκολα τους στόχους τους. Εν κατακλείδι σειρά ερευνών αποδεικνύουν, ότι οι εργασίες που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των εργαζομένων, εν τέλει οδηγούν σε αυξημένη παραγωγικότητα για τους ακόλουθους λόγους:

  1. Περισσότερες ώρες καθαρής εργασίας

Μελέτη της Ergotron βρήκε, ότι το 40% των εργαζομένων εργάζονταν περισσότερο στο σπίτι απ’ ότι στο γραφείο. Επίσης σύμφωνα με τα δεδομένα του Νational Bureau of Economic Research των ΗΠΑ, αυτές οι επιπλέον ώρες μετά βίας ξεπερνούν τις 48.5 λεπτά κατά μέσο όρο. Για έναν εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης αυτό θα μπορούσε να είναι 193 ώρες σε ετήσια βάση.

  1. Εύρεση εργασίας: Ο ικανοποιημένος εργαζόμενος την παρακάμπτει

Ένας ικανοποιημένος εργαζόμενος παρακάμπτει την εύρεση εργασίας, όταν είναι ευχαριστημένος με τη δουλειά του. Οι περισσότεροι μάλιστα συμφωνούν, ότι η ευελιξία στο εργασιακό πρόγραμμα ενισχύει την εργασιακή ικανοποίηση. Και ύστερα μην ξεχνάμε το φαινόμενο της μεγάλης εξόδου, που παρατηρήθηκε κατά την πανδημία.

Πολλοί εργαζόμενοι έθεσαν σε νέα βάση τις προτεραιότητές τους όσον αφορά τα εργασιακά ζητήματα. Η αυτοεκπλήρωση ως απόρροια της απασχόλησης με ένα ενδιαφέρον αντικείμενο ήρθε σε προτεραιότητα παρακάμπτοντας τον ισχυρό παράγοντα του μισθού. Γι’ αυτόν τον λόγο οι εταιρείες που προσφέρουν υβριδικό μοντέλο εργασίας έχουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

  1. Μειωμένο άγχος, καλύτερη απόδοση

Η δυνατότητα επιλογής μεταξύ της κατά πρόσωπο συνεργασίας και της τηλεργασίας έχει θετικό αντίκτυπο στους υπαλλήλους. Δίνει στους ανρθώπους την ισορροπία εργασίας – ιδιωτικής ζωής, που τόσο χρειάζονται μειώνοντας τα επίπεδα άγχους.

Επιπρόσθετα όταν κάποιος δεν χρειάζεται να προλάβει τις συγκοινωνίες ή να μπλέξει στην κίνηση για να φτάσει στη δουλειά του, κάθεται να εργαστεί με καθαρό μυαλό. Μέσα σε τέτοιες εργασιακές συνθήκες, χωρίς άγχος, είναι που οι άνθρωποι θριαμβεύουν.

  1. Ισορροπία εργασίας- ιδιωτικής ζωής

Αν υπάρχει κάτι, που κάνει έναν εργαζόμενο του σήμερα να στραφεί στις θέσεις εργασίας για την εύρεση της νέας επαγγελματικής του στέγης, αυτό είναι η ισορροπία εργασίας- ιδιωτικής ζωής. Ή για να είμαστε ακριβείς η έλλειψη αυτής της ισορροπίας, οδηγεί τους περισσότερους στο να εγκαταλείψουν την τρέχουσα εργασία τους. Πάνω από τα ¾ των υπαλλήλων σε διάφορες έρευνες παραδέχονται, ότι με την υβριδική εργασία βελτιώθηκε η ισορροπία εργασίας- προσωπικής ζωής. Αν και αρκετοί περνούν περισσότερο χρόνο στη δουλειά, όταν είναι εφικτό να ενσωματώσουν πτυχές της προσωπικής τους ζωής απολαμβάνουν τα οφέλη αυτού του τύπου εργασίας.

  1. Σωματική και ψυχική υγεία

Η υβριδική εργασία βοήθησε τους υπαλλήλους να ανακτήσουν την ψυχική και φυσική τους υγεία. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν την ελευθερία να υιοθετήσουν ένα πιο ενεργό στυλ εργασίας στο πλαίσιο του υβριδικού μοντέλου. Ταυτόχρονα υπάρχει κι ένα μικρό εύρος αύξησης της ευτυχίας και της παραγωγικότητας. Μια μελέτη του Oxford University, που διεξήχθη το 2019, έδειξε ότι οι χαρούμενοι εργαζόμενοι είναι κατά 13% πιο παραγωγικοί. Ομοίως και μελέτη του Tracking happiness, βάσει του οποίου αυτό το μοντέλο εργασίας είχε 20% αύξηση στην ευτυχία των υπαλλήλων με θετικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα και την απόδοσή τους.

  1. Άνετα και αποτελεσματικά εργασιακά περιβάλλοντα

Το υβριδικό μοντέλο εργασίας επιτρέπει στον εργαζόμενο να βρει το ιδανικό για εκείνον εργασιακό περιβάλλον. Το να παρέχει κανείς τη δυνατότητα σε έναν εργαζόμενο να επεξεργάζεται το περιβάλλον του κατά βούληση επηρεάζει θετικά τα επίπεδα της παραγωγικότητας και όχι μόνο. Ενισχύει τη δέσμευση του εργαζομένου, που δύσκολα θα αναζητήσει find a job εφόσον είναι ικανοποιημένος από την εργασία του.

Πως μπορεί η υβριδική εργασία να δουλέψει;

Καθώς τα εργασιακά ήθη αλλάζουν σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εταιρείες και οι υπάλληλοι βρίσκουν νέους τρόπους, ώστε να διατηρήσουν ψηλά τα επίπεδα παραγωγικότητας. Οι εταιρείες τώρα πρέπει να διευρύνουν τα όρια τους αναφορικά με τη μέτρηση της παραγωγικότητας, να γίνους λίγο πιο ελαστικές και να εστιάσουν περισσότερο σε άλλες εργασιακές παραμέτρους, όπως η συνεργασία.

Ταυτόχρονα έρχονται στο εργασιακό προσκήνιο έννοιες, όπως η ευεξία, η κοινωνική δικτύωση και η καινοτομία, που αποτελούν κινητήριες δυνάμεις της επαγγελματικής επιτυχίας. Επιτρέποντας στους υπαλλήλους να εργάζονται σε υβριδικό μοντέλο τονώνει το φρόνημα των εργαζομένων, ενώ διασφαλίζει ότι η επιχείρηση πετυχαίνει τους στόχους που έχει θέσει, ίσως και ακόμη περισσότερους.

Για τους περισσότερους εργαζόμενους η υβριδική εργασία είναι τέλεια ιδέα. Πολλές φορές μάλιστα στην αναζήτηση εργασίας, ο υπολογισμός μισθού έρχεται σε δεύτερη μοίρα, όταν είναι ικανοποιημένος ο υπάλληλος από την υβριδική εργασία. Η ομαλή διαχείριση όμως των εργασιών μιας εταιρείας μπορεί να είναι πρόκληση. Γι’ αυτό χρειάζεται από πλευράς εταιρειών η υιοθέτηση της κατάλληλης τεχνολογίας, αλλά και των κατάλληλων ανθρώπων σε θέσεις management, που θα εμπνέουν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.