Εργασία από το σπίτι και ποιότητα ζωής ή ένας παχυλός μισθός;

Εργασία από το σπίτι και ποιότητα ζωής ή ένας παχυλός μισθός;

Το δίλημμα εργασία από το σπίτι ή παχυλός μισθός πριν κάποια χρόνια δεν υφίσταντο καν ως δίλημμα. Tα χρήματα θα ήταν ο αδιαφιλονίκητος θριαμβευτής. Λίγα χρόνια μετά κι εφόσον οι περισσότεροι εργαζόμενοι βίωσαν και προσαρμόστηκαν στην απομακρυσμένη εργασία, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αυτό που έχει αλλάξει είναι οι προτεραιότητες, που θέτουν οι εργαζόμενοι ως προς τις απολαβές τους, όταν μιλάμε για την ιδανική εργασία.

Κι ενώ τα οφέλη για τους εργαζόμενους είναι αδιαμφισβήτητα, οι έριδες εκκινούν αναφορικά με την παραγωγικότητά του. Η αλήθεια είναι, ότι οι managers δεν έχουν την ίδια ευχέρεια με πριν να ελέγχουν τον όγκο εργασίας, που περαιώνεται ούτε την αποτελεσματικότητα των υπαλλήλων. Κάποιος έπρεπε να δώσει απαντήσεις στο αναπάντεχο ερώτημα: Μειώνεται η παραγωγικότητα των εργαζομένων κατά την τηλεργασία;

Η αντιπαράθεση γύρω από την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων εξ αποστάσεως

Η αντιπαράθεση σχετικά με το αν οι εργαζόμενοι είναι αποτελεσματικοί ή όχι κατά την τηλεργασία καλά κρατεί. Μερικές εταιρείες, ρίχνουν στο τραπέζι το κλασικό επιχείρημα: Η δουλειά σου είναι να εργάζεσαι σκληρά και να διαχειρίζεσαι το άγχος, οπότε ανασκουμπώσου και δούλευε! Άλλοι στάθηκαν στην αδυναμία του προϊσταμένου να επιβλέπει και να καθοδηγεί τους εργαζομένους.

Οι φρέσκες προσεγγίσεις για τον υπολογισμό μισθού

Μια νέα προσέγγιση από πλευράς προϊσταμένων, είναι ότι ένας ικανός ηγέτης ομάδας θα έβρισκε νέους τρόπους να συνδεθεί με την ομάδα, ώστε όλοι να αισθάνονται, ότι εισακούονται και λαμβάνουν υποστήριξη. Αυτός, και όχι ο υπολογισμός καθαρού μισθού, είναι ένας παράγοντας, που θα υποκινούσε έναν εργαζόμενο να εργαστεί σκληρά.

Το να επιδεικνύει κανείς αυξημένη ευαισθησία και συναισθηματική νοημοσύνη- ιδίως σε μια περίοδο όπου η απομόνωση υπήρξε αναγκαιότητα- είναι ζωτικής σημασίας. Τέλος οι πιο προοδευτικοί και φίλα προσκείμενη σε νέες προσεγγίσεις, αντιμετωπίζουν το θέμα εκτοπίζοντας πεποιθήσεις του χθες. Αντιλήψεις, που μειώνουν την παραγωγικότητα και απομακρύνουν από το κάδρο τον ουσιαστικό παράγοντα που λέγεται εργαζόμενος, ανήκουν στο χτες.

Τι υποδεικνύουν τα δεδομένα

Μια έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 1000 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, βρήκε ότι καθώς οι εργαζόμενοι προσαρμόστηκαν στη μερική ή πλήρη τηλεργασία βρήκαν την υγεία τους. Κι ενώ υπό άλλες συνθήκες θα έμοιαζε για αστείο, το πόρισμα μιλά κυριολεκτικά. Συγκεκριμένα, το 56% των εργαζομένων, που δούλευε εξ αποστάσεως είδε τη φυσική του υγεία να βελτιώνεται, ενώ αποκόμισε οφέλη και στην ψυχική του υγεία. Ας δούμε ακολούθως τα σημεία κλειδιά της έρευνας:

Ικανοποίηση από τη δουλειά: Το 88% των επαγγελματιών δήλωσε, ότι η ευελιξία στην επιλογή τόπου εργασίας, γραφείο ή σπίτι, αύξησε την ικανοποίησή τους από τον τρέχοντα εργασιακό τους χώρο.

Φυσική κατάσταση: Η μερική εξ αποστάσεως απασχόληση έδωσε κίνητρο στους εργαζομένους να ανακτήσουν τη φυσική τους δύναμη. Το 75% των ερωτηθέντων δήλωσαν, ότι κινούνται πιο συχνά και είναι πιο δραστήριοι, όταν εργάζονται εξ αποστάσεως.

Υπολογισμός μισθού και ισορροπία εργασίας- ζωής:

Ο υπολογισμός μισθού έρχεται σε δεύτερη μοίρα στα πλάνα των εργαζομένων προκειμένου να πετύχουν την ισορροπία εργασίας- ζωής. Μάλλον όταν λένε, ότι η ευτυχία δεν πληρώνεται, κάτι τέτοιο θα έχουν υπόψη. Και για του λόγου το αληθές τα 3/4 των ερωτηθέντων επιβεβαιώνουν αισθητή διαφορά στην εξισορρόπηση των δύο σημαντικών τομέων στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Παρότι κάποιοι μπορεί να καταλήγουν να εργάζονται περισσότερο, όταν βρίσκονται στο σπίτι, μπορούν και προσαρμόζουν τη δουλειά σε παραμέτρους της ιδιωτικής ζωής. Έτσι απολαμβάνουν τα οφέλη της μιας ισορροπημένης εργασιακής καθημερινότητας.

Προγράμματα ευεξίας: Το 76% αποκάλυψε, ότι οι εργοδότες υιοθέτησαν προγράμματα ευεξίας, προκειμένου να υποστηρίξουν τη σωματική υγεία των εργαζομένων. Εξ αυτών το 30% ήταν νεοφυείς επιχειρήσεις την περίοδο της πανδημίας.

Άνετα εργασιακά περιβάλλοντα: Το 62% των ερωτηθέντων απάντησε, ότι ο εργονομικός σχεδιασμός των επίπλων και το άνετο εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ σημαντικά και βελτιώνουν την εταιρική κουλτούρα.

Η προώθηση της ευεξίας και της υγείας βελτιώνει αντίστοιχα και την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Ιδίως όταν μιλάμε για χώρους, όπως αυτός της πληροφορικής με την ογκώδη ζήτηση, και δεδομένου, ότι οι εργοδότες αναζητούν προγραμματιστές με γνώσεις σε αρκετές γλώσσες προγραμματισμού, θα πρέπει να δώσουν κάτι παραπάνω για να ελκύσουν νέα ταλέντα. Και αυτό το παραπάνω πλέον δεν είναι τα χρήματα, αλλά ένα ποιοτικό εργασιακό περιβάλλον στο γραφείο ή εξ αποστάσεως.