4+1 παράμετροι που σκεφτόμαστε πριν μια αισθητική παρέμβαση

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ
Λιποαναρρόφηση: Πιθανές επιλογές

4+1 παράμετροι που σκεφτόμαστε πριν μια αισθητική παρέμβαση

Λιγότερο ή περισσότερο όλοι κάποια στιγμή σκέφτονται αισθητικές παρεμβάσεις στην εμφάνισή τους, όπως η βλεφαροπλαστική ή άλλες μη παρεμβατικές μεθόδους. Πριν προχωρήσουμε με το τι θα πρέπει να προσέξει, όποιος προχωρήσει σε μια τέτοια επέμβαση είναι σκόπιμο να γίνει ένας διαχωρισμός. Αυτός της κοσμητικής ιατρικής από αυτόν της πλαστικής χειρουργικής. Σύμφωνα με τη Mayo Clinic η κοσμητική ιατρική είναι ένας κλάδος της πλαστικής χειρουργικής, που περιλαμβάνει παρεμβατικές και μη παρεμβατικές θεραπείες. Όπου ως παρεμβατικές νοούνται όσες περιλαμβάνουν χειρουργείο, ενώ μη παρεμβατικές όσες δε χρειάζονται επέμβαση. 

Σε κάθε περίπτωση το να «αφαιρέσουμε» λίγα χρόνια από την εμφάνισή μας με μια θεραπεία δεν είναι κακή ιδέα. Ωστόσο ιδίως για τις περιπτώσεις, όπου το χειρουργείο είναι στο πρόγραμμα, είναι χρήσιμο να λάβει κανείς υπόψη ορισμένες παραμέτρους, όπως αναφέρονται παρακάτω.

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν μια επέμβαση

Η κοσμητική ιατρική παρεμβαίνει σε απολύτως λειτουργικά σημεία του σώματος, που απλώς δεν δείχνουν όπως θα ήθελε κάποιος. Πριν προχωρήσετε λοιπόν, λάβετε υπόψη τα εξής:

Οι προσδοκίες σας: Θα πρέπει να προσδοκάτε για τη βελτίωση, όχι την τελειότητα. Αν περιμένετε από την κοσμητική ιατρική να σας κάνει να μοιάζετε με αστέρα του Χόλιγουντ, μάλλον θα απογοητευτείτε. Επιπρόσθετα είναι μάταιο να στηρίζει κανείς στην κοσμητική ιατρική τις ελπίδες του για προαγωγή ή τη διάσωση μιας αμφίρροπης σχέσης. 

Η πλαστική χειρουργική κοστίζει: Η γυναικομαστία αντιμετωπίζεται με τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής και αυτό κοστίζει. Οι αισθητικής φύσης παρεμβάσεις στην εμφάνισή σας κοστίζουν και δεν καλύπτονται από το ταμείο. Ανάλογα με την επέμβαση που επιλέξατε να κάνετε, το κόστος ποικίλει. Επιπρόσθετα όμως με το κόστος αυτό θα πρέπει να υπολογίζει κανείς και το κόστος της αποθεραπείας ή συμπληρωματικών θεραπειών, που μπορεί να χρειαστούν.

Οι κίνδυνοι: Πιθανές δυσαρέσκειες μετά από μια εγχείρηση είναι στο πλάνο. Εξίσου πιθανές είναι και οι επιπλοκές, η αιμορραγία και η μόλυνση στο σημείο της επέμβασης.

Η ανάρρωση: Μετά από μια επέμβαση μπορεί να χρειαστείτε μέρες, βδομάδες ακόμη και μήνες για να συνέλθετε. Προτού προχωρήσετε σε μια επέμβαση, πρέπει να γνωρίζετε τις επιπτώσεις που πιθανόν να έχει στη σωματική ακεραιότητά σας. Επίσης θα πρέπει να συνυπολογίσετε το πώς μπορεί να επηρεάσει την προσωπική κι επαγγελματική ζωή σας.

Τέλος εάν καπνίζετε ο γιατρός θα σας συστήσει να διακόψετε το κάπνισμα έναν μήνα πριν, καθώς και κατά την ανάρρωση, ώστε να αποφύγετε τις επιπλοκές.

Η επιλογή του γιατρού: Αν αποφασίσετε να στραφείτε στην κοσμητική ιατρική θα πρέπει να αναζητήσετε τον κατάλληλο επαγγελματία. Επιδιώξτε να βρείτε κάποιον, που έχει εξειδίκευση στο είδος των επεμβάσεων, που σας ενδιαφέρουν και φέρει τις σχετικές πιστοποιήσεις. 

Bottox: Τα πάντα για την αισθητική επέμβαση στη συνάντηση με τον γιατρό

Στη συνάντηση με τον γιατρό μη διστάσετε να λύσετε όλες τις απορίες σχετικά με το bottox αλλά και κάθε αισθητική παρέμβαση, που σκοπεύετε να κάνετε. Από το αν είστε σε θέση (βάσει του ιατρικού ιστορικού σας, που θα του δείξετε), να κάνετε μια επέμβαση μέχρι τις πιθανές επιπλοκές, οι εξειδικευμένοι γιατροί είναι στη διάθεσή σας να δώσουν απαντήσεις. 

Τέλος μην ξεχνάτε, ότι σε κάθε επέμβαση ο σκοπός είναι να αναδειχθεί η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, και όχι να μεταμορφωθείτε σε κάτι που δεν είστε. Και οι σωστοί επαγγελματίες μπορούν να σας καθοδηγήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.