Γρηγόρης Αναγνωστάκος: Ο Πανγυθεατικός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί

Ο πρόεδρος του Πανγυθεατικού Γρηγόρης Αναγνωστάκος μίλησε στο another football day για την νίκη των «κυανόλευκων» σε βάρος της Ρόδου (2-1), την πορεία της στη Γ΄Εθνική, αλλά και την επόμενη μέρα του συλλόγου της Λακωνίας.

Την έκπληξη της αγωνιστικής έκανε ο Πανγυθεατικός. Η ομάδα της Λακωνίας, παρά το γεγονός ότι έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό την Γ΄Εθνική, καθώς έχει υποβιβαστεί από αυτή, στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής του 4ου ομίλου κατάφερε να κερδίσει με 2-1 στην έδρα της την Ρόδο βγάζοντας την εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ ανόδου της Super League 2.

Ο πρόεδρος των «κυανόλευκων» Γρηγόρης Αναγνωστάκος μίλησε στο another football day, για την νίκη αυτή και τη σημασία έχει για το συγκρότημα του Γυθείου, την επόμενη μέρα που θα βρει την ομάδα στο τοπικό, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο Πανγυθεατικός δεν θα αργήσει να επιστρέψει σε μεγάλες κατηγορίες.

Ο Πανγυθεατικός έκανε την έκπληξη της αγωνιστικής κερδίζοντας στην έδρα του την Ρόδο. Τι σημασία έχει το αποτέλεσμα για την ομάδα;

«Όπως κάθε θετικό αποτέλεσμα στη Γ΄Εθνική κατηγορία είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα μας, καθώς ανταμείβει τους προπονητές μας και τους αθλητές μας, με βαθμούς με επιτυχίες και με παράσημα, από την ιστορική για την ομάδα μας συμμετοχή στην πραγματική Γ΄Εθνική. Ο Πανγυθεατικός είναι μια ομάδα, που βασίζεται αποκλειστικά στα δικά του παιδιά. Έχει Λάκωνες προπονητές. Τον κύριο Μανιάτη, τον Γιάννη Μαχαίρα και τον Τάκη Ρεσμπίθα κι έχει παιδιά από τις Ακαδημίες του και παιδιά από το Γύθειο και την υπόλοιπη Λακωνία. Επομένως, ότι βαθμό, ότι νίκη και ότι καλή εμφάνιση κάνει αυτή η ομάδα είναι ένα πραγματικό παράσημο, για όλα τα παιδιά αυτά».

Πριν από το παιχνίδι αυτό η ομάδα σε τι κατάσταση βρισκόταν; Πως ήταν το κλίμα;

«Γενικότερα η ομάδα μας εμάς, από τις αρχές του πρωταθλήματος βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Όπως καταλαβαίνετε να διατηρήσουμε μια ομάδα, για διάστημα 8-9 μηνών σε καλή ψυχολογία και ετοιμότητα είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Όμως έχουμε καταφέρει και το έχουμε πετύχει και αυτό φαίνεται από το γεγονός, ότι ο Πανγυθεατικός είναι στον τελικό του Κυπέλλου Λακωνίας που θα γίνει στις 3 Μαΐου και επίσης παραμένουμε ανταγωνιστικοί και στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής. Έχουμε τα άσχημα αποτελέσματα μας στη Γ΄Εθνική. Έχουμε όμως και πολύ καλές εμφανίσεις. Άρα έχουμε καταφέρει και παραμένουμε συσπειρωμένοι. Όλη τη χρονιά παρά τις δυσκολίες έχουμε κρατήσει τους παίκτες σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Έχουμε δώσει κίνητρο. Είμαστε μέσα στους στόχους μας. Εμάς οι στόχοι μας εξαρχής ήταν να κατακτήσουμε τους τίτλους που διεκδικούμε όπου ήταν το Σούπερ Καπ Λακωνίας, που το κατακτήσαμε και το Κύπελλο Λακωνίας, το οποίο ακόμα διεκδικούμε και να έχουμε μια αξιοπρεπή πορεία στη Γ΄Εθνική. Μέχρι στιγμής, όλα αυτά βαίνουν καλώς, γιατί για τα κυβικά μας, για το ρόστερ μας και για τις προοπτικές μας θεωρώ ότι ο Πανγυθεατικός έχει μια αξιοπρεπέστατη πορεία στη Γ΄Εθνική φέτος».

Με το αποτέλεσμα αυτό να υποθέσω ότι θέλατε να δώσετε απαντήσεις στους «ψίθυρους», που τυχόν υπήρξαν πριν από τον αγώνα…;

«Όποιος γνωρίζει την δραστηριότητα του Πανγυθεατικού τα τελευταία χρόνια, τι σύλλογος είναι τι προσφέρει στην τοπική κοινωνία και στον αθλητισμό γενικότερα και αν γνωρίζει κιόλας και τα άτομα που διοικούν τον Πανγυθεατικό νομίζω ότι τα περί ψιθύρων είναι κάτι άτοπο. Εμάς αυτοί οι ψίθυροι δεν μας αγγίζουν. Ξέρουμε ποιοι είμαστε. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε άνθρωποι του παρασκηνίου ή των ψιθύρων και κάθε ομάδα την αντιμετωπίζουμε στα ίσα. Ακόμη μια φορά, αυτό το αποδείξαμε και αυτή τη φορά, το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Αν ρωτήσετε άλλες ομάδες που είναι αντίπαλοι μας, οι οποίες βρίσκονται ψηλά στην βαθμολογία όπως ο Αιολικός, η Μύκονος, ακόμη και ο Πανιώνιος θα σας πουν ότι ειδικά μέσα στο Γύθειο που η ομάδα μας είναι πιο ανταγωνιστική, σε σχέση με τα εκτός έδρας. Ο Πανγυθεατικός κοίταξε στα μάτια και την Μύκονο και τον Αιολικό και τον Πανιώνιο και για λεπτομέρειες, δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα, απέναντι στιες ομάδες αυτές. Απλά με την Ρόδο ήμασταν πιο τυχεροί ήρθε η ώρα μας καταφέραμε και το πήραμε. Για εμάς και τους φιλάθλους μας, δεν ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα αυτό. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε και απλά με την Ρόδο το δείξαμε ακόμα μια φορά».

Έχοντας χαθεί πλέον προ πολλού ο στόχος της παραμονής, ποιος είναι πλέον ο στόχος  από εδώ κι έπειτα;

«Έχουμε ακόμα ένα τελευταίο παιχνίδι στην έδρα του Φοίνικα, όπου θα προσπαθήσουμε ακόμα μια φορά, να έχουμε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία. Στις 3 Μαΐου  έχουμε τον τελικό Κυπέλλου Λακωνίας, όπου παίζουμε εναντίον του φετινού πρωταθλητή Λακωνίας του Αμυκλιακού, με τον στόχο μας να είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Όσον αφορά του χρόνου εμείς έχουμε έτοιμη ομάδα για το τοπικό της Λακωνίας, καθώς ο Πανγυθεατικός ήταν μια ομάδα που φέτος είχε και Πανγυθεατικό Β, ο οποίος αγωνίστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα της Λακωνίας και επίσης έχουμε μια Ακαδημία 150 παιδιών. Η επόμενη μέρα είναι πάντα ευοίωνη. Την βλέπουμε με θετικό μάτι. Ο Πανγυθεατικός θα είναι έτοιμος του χρόνου, να πρωταγωνιστήσει ξανά στο πρωτάθλημα της Λακωνίας, με δικά του αποκλειστικά παιδιά».

Πιστεύετε ότι η ομάδα αδικείται από την βαθμολογική της θέση;

«Δε θα πω αν αδικείται ή όχι. Θα πω ότι αν είχαμε περισσότερη τύχη σε κάποια παιχνίδια, ότι θα μπορούσαμε να έχουμε διεκδικήσει μέχρι τέλους την παραμονή. Χωρίς να έχω γνώση για τους άλλους ομίλους της Γ΄Εθνικής  θεωρώ ότι ο όμιλος μας ήταν ο πιο δυνατός, με ιστορικές ομάδες, με πολύ δυνατές ομάδες. Δεν είναι τυχαίο, ότι μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές τέσσερις ομάδες μεγάλες διεκδικούσαν το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν θα μέναμε σίγουρα θα είχαμε μια καλύτερη πορεία, αν είχαμε περισσότερη τύχη, αλλά να πω και την αλήθεια μας έλειψε και το εύκολο γκολ. Αν είχαμε ενισχύσει την ομάδα μας με περισσότερες επιθετικές λύσει, πιθανότατα θα κοιτούσαμε διαφορετικά την κατηγορία».

Ποιο είναι το πλάνο της επόμενης μέρας, που θα βρει την ομάδα στο τοπικό…;

«Ο Πανγυθεατικός επειδή είναι η ιστορικότερη ομάδα του νομού Λακωνίας είναι καταδικασμένος, κάθε χρόνο να πρωταγωνιστεί. Το Γύθειο γενικότερα και ο Πανγυθεατικός, όποτε έχει πρωταγωνιστήσει έχει πρωταγωνιστήσει με τα δικά του παιδιά. Δεν μας είναι κάτι άγνωστο. Ακόμα μια φορά, θα υλοποιήσουμε την δική μας συνταγή και πιστεύω θα πάει πάρα πολύ καλά. Αισιοδοξούμε. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή φουρνιά που έρχεται η οποία φουρνιά κατέκτησε φέτος το σχολικό πρωτάθλημα Λακωνίας. Είναι παιδιά Λυκείου δηλαδή. Είναι μια καλή χρονιά, την οποία συνεχίζουμε να δουλεύουμε πολύ και θα αποτελέσει το μέλλον του λακωνικού ποδοσφαίρου».

Η ομάδα πιστεύετε ότι θα μπορούσε να είχε σωθεί αν είχε κάνει κι άλλα παρόμοια αποτελέσματα;

«Δεν ξέρω αν θα είχε σωθεί γιατί όπως καταλαβαίνετε είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία για να σωθείς και ειδικά με εμάς, που έχουμε το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας. Να τονίσω ότι εμάς, όλοι οι αθλητές μας, δεν είναι ποδοσφαιριστές που ζουν από το ποδόσφαιρο. Είναι εργαζόμενοι. Έχουμε μέσα παιδιά που δουλεύουν στην αλιεία, στην γεωργία, στην κτηνοτροφία είναι στον χώρο της εστίασης. Είναι όλα τα παιδιά μας εργαζόμενα. Επομένως καταλαβαίνετε ότι εμείς είμαστε πραγματικά μια ερασιτεχνική ομάδα, που συμμετείχε σε ένα εθνικό πρωτάθλημα. Ξέραμε εξαρχής, ότι θα είναι δύσκολο. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι με λίγη περισσότερη τύχη, ή με μια παραπάνω επιθετική επιλογή, θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Θα μπορούσαμε ναι να διεκδικούμε με περισσότερες αξιώσεις μια παραμονή. Ξέραμε όμως ότι είναι δύσκολο και να που όντως αποδείχτηκε δύσκολο».

Στη Γ΄Εθνική υπάρχουν πολλά παράπονα των ομάδων για την διαιτησία. Είχατε κι εσείς παράπονα από την διαιτησία, σε δικά σας παιχνίδια που πιστεύετε ότι αν τα είχατε πάρει θα ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα; Σας στέρησε δηλαδή η διαιτησία κάτι που να αξίζετε;

«Είχαμε πολλά παράπονα από την διαιτησία και τα έχουμε εκφράσει στα social media και με ανακοινώσεις στις πρώτες αγωνιστικές. Είχαμε μια πολύ κακή διαιτησία στην Μύκονο, που χάσαμε με 2-1 και παράλληλα είχαμε μια πάρα πολύ κακή διαιτησία στο παιχνίδι με το Διαβολίτσι μέσα στο Γύθειο. Νομίζω ήταν 4-5η αγωνιστική, όπου τα έχουμε ανεβάσει και με οπτικό υλικό στα social media, με δύο κραυγαλέα πέναλτι. Για να καταλάβετε ο διαιτητής που μας σφύριξε στον αγώνα με την Ρόδο ήταν ο διαιτητής που μας κατέσφαξε στον αγώνα με το Διαβολίτσι. Χτες (σ.σ. την Κυριακή) να πω την αλήθεια ήμασταν επιφυλακτικοί, να έρθει πάλι ο ίδιος διαιτητής στο Γύθειο και φοβόμασταν για την απόδοση του. Να πω την αλήθεια δεν έχουμε κανένα παράπονο. Νομίζω η διαιτησία ήταν πάρα πολύ καλή, αλλά ναι έχουμε αδικηθεί σε κάποια παιχνίδια. Βέβαια δεν θα πούμε ότι η ομάδα πέφτει επειδή αδικήθηκε. Έχουμε κάποια παράπονα, μας απογοήτευσαν κάποιες διαιτησίες, αλλά αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Μπορεί να πει κάποιος ότι στην ομάδα της κόστισε η απειρία της στην κατηγορία; Αν δεν κάνω λάθος πρώτη φορά δεν παίξατε φέτος στη Γ΄Εθνική;

«Η ομάδα Γ΄Εθνική, όπως είναι η φετινή τρίτη τη τάξει κατηγορία, πρώτη φορά ανέβηκε στην ιστορία της. Πραγματική Γ΄Εθνική. Το 2020-21 αγωνιστήκαμε μεν στη Γ΄Εθνική, αλλά ήταν τότε η τέταρτη κατηγορία. Έτσι σε πραγματικά εθνικό επίπεδο, δηλαδή να πάμε δύο φορές στη Ρόδο, στην Κω, στην Μυτιλήνη, στην Μύκονο δηλαδή σε πέντε νησιά, να κάνουμε έτσι μακρινά ταξίδια που έχει πιο πολύ πανελλήνιας εμβέλειας χαρακτήρα ήταν πρώτη φορά για τον σύλλογο μας. Ήμασταν η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, με το χαμηλότερο μπάτζετ. Τα περιμέναμε όλα αυτά. Μπορώ να πω όμως και με επιστέγασμα το αποτέλεσμα κόντρα στην Ρόδο, ότι απολαύσαμε το ταξίδι της Γ΄Εθνικής και επειδή στον Πανγυθεατικό γίνεται δουλειά, δεν θα αργήσει ο Πανγυθεατικός να ξαναβρεθεί σε μεγάλες κατηγορίες… Ο κόσμος στο Γύθειο μας στηρίζει πάρα πολύ. Αγαπάει την ομάδα. Χαίρεται που παλεύει όλα τα παιχνίδια. Εμείς για αυτό τον λόγο λέω πως όσοι μας γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν υπάρχουν ΄΄ψίθυροι΄΄ και σκιές γύρω από εμάς, καθώς είμαστε μια μικρή κοινωνία και αν δείξουμε ένα κακό πρόσωπο, ο κόσμος θα μας γυρίσει την πλάτη. Και επειδή ο κόσμος μας αγαπάει και θέλουμε να συνεχίσει να μας αγαπάει πάντα θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο γήπεδο».

Κάποια αποτελέσματα που έκανε η ομάδα φέτος στο πρωτάθλημα μπορούμε να πούμε ότι αποτελούν τα παράσημα, σε αυτό το ταξίδι που τελειώνει με τον τρόπο που τελειώνει και την βάση για την συνέχεια…;

«Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι παίξαμε με πολύ ιστορικές ομάδες, όπως είναι ο Πανηλειακός, ο Πανιώνιος, η Ρόδος, η Μύκονος, ο Αιολικός, η Ένωση Ερμιονίδας, ο Παναργειακός, το Πάτραι, ο Αίαντας Γαστούνης. Όλες αυτές είναι ομάδες με μεγάλη ιστορία. Εμείς χαιρόμαστε που χτυπήσαμε όλα τα παιχνίδια. Σε κάποια παιχνίδια δεν μας βγήκε με το αποτέλεσμα να μην είναι πολύ τιμητικό για εμάς, αν και δεν είχαμε διασυρμούς. Ο Πανγυθεατικός, τα πιο βαριά του σκορ φέτος ήταν 6-2 από τον Αιολικό και 5-0 από τον Πανιώνιο, που στο 2-0  η ομάδα έβαλε μέσα παιδιά 16 χρονών για να ζήσουν την εμπειρία της Νέας Σμύρνης. Επομένως δεν μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα διασύρθηκε φέτος ήταν αξιοπρεπέστατη. Εμάς το παράσημο μας ήταν ότι ήμασταν αξιοπρεπέστατοι σε όλα τα παιχνίδια, τα παλέψαμε και μπορώ να πω ότι όπως στο παιχνίδι με την Ρόδο, θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει ζημιά και στον Αιολικό μέσα στο Γύθειο και στη Μύκονο και σε πολλές άλλες ομάδες. Τουλάχιστον μέσα στο Γύθειο ήμασταν ανταγωνιστικότατοι και αυτό το δείχνουν και τα αποτελέσματα μας».

Από τις ομάδες της πρώτη τετράδας που παίξατε ποια θεωρείται ότι ήταν η πιο καλύτερη; Θεωρείται ότι ο Αιολικός αξίζει την πρώτη θέση;

«Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια, λόγω του ότι μένω σε άλλο σημείο της Ελλάδας, πέρα από το Γύθειο και έχω παρακολουθήσει συγκεκριμένα παιχνίδια δεν θέλω να εκφράσω άποψη για να μην αδικήσω κάποια ομάδα. Έχω δει σίγουρα το παιχνίδι της Κυριακής με την Ρόδο. Έχω δει τα παιχνίδια με τον Πανιώνιο και τα δύο και έχω δει το εντός έδρας παιχνίδι με την Μύκονο. Τον Αιολικό δεν τον είδα, άρα δεν μπορώ να κρίνω. Ξέρω ότι και οι τέσσερις αυτές ομάδες ήταν καλές. Αυτό που μπορώ να πω λίγο, με την όποια ποδοσφαιρική γνώση έχω ήταν ότι η ομάδα μας, δεν μπόρεσε καθόλου να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο. Δεν ξέρω για ποια χαρακτηριστικά, λόγω ταχυδυναμικότητας πολύ μεγαλύτερης του Πανιωνίου. Στον Πανιώνιο δυσκολευτήκαμε πάρα –πάρα πολύ, δεν μπορούσαμε να τον απειλήσουμε οποιαδήποτε στιγμή. Τις άλλες ομάδες, καλώς ή κακώς βρήκαμε κάποιο τρόπο και τις απειλήσαμε, τις ζορίσαμε. Την Μύκονο και στη Μύκονο και στο Γύθειο την ζορίσαμε, κάτι που το έχουν παραδεχτεί και οι άνθρωποι της Μυκόνου. Τον Αιολικό τον ζορίσαμε πάρα πολύ. Την Ρόδο είδατε τι συνέβη. Η ομάδα, που μας δυσκόλεψε πιο πολύ στην αντιμετώπιση, για  να την ζορίσουμε ήταν ο Πανιώνιος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι λέω ξεκάθαρα, αν άξιζε ο Πανιώνιος ή ο Αιολικός να το πάρει. Ήταν τέσσερις πολύ μεγάλες ομάδες, πολύ δύσκολοι αντίπαλοι, που θεωρώ ότι στις λεπτομέρειες, δεν πήρε το πρωτάθλημα η μία και το παίρνει η άλλη».

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε την συνέχεια του άρθρου