Η επιστήμη μίλησε: Botox, βλεφαροπλαστική και άλλες επεμβάσεις κάνουν καλό!

Ρινοπλαστική
Ρινοπλαστική και οφέλη στην υγεία

Η επιστήμη μίλησε: Botox, βλεφαροπλαστική και άλλες επεμβάσεις κάνουν καλό!

Βλεφαροπλαστική, botox, επέμβαση για τη γυναικομαστία είναι αισθητικές παρεμβάσεις που συζητώνται σε καθημερινή βάση. Από την αρχαιότητα έως σήμερα οι άνθρωποι κάνουν το παν για να διατηρήσουν μια όμορφη εμφάνιση και μια κομψή σιλουέτα. Είναι πασίγνωστες πια οι θεραπείες της Κλεοπάτρας σε γάλα γαϊδάρας προκειμένου να διατηρήσει το σφρίγος στην επιδερμίδα της.

Σε μια πρώτη ανάγνωση και βλέποντας το πράγμα επιφανειακά οι περισσότεροι θα έλεγαν, ότι πρόκειται για απλή ματαιοδοξία. Είναι όμως στ’ αλήθεια έτσι; Γιατί η επιστήμη φαίνεται πως έχει εντοπίσει ευρήματα, που πιστοποιούν τα πραγματικά οφέλη στην υγεία του ανθρώπου ύστερα από μια κοσμετική παρέμβαση. Ακολούθως θα δούμε 6 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία.

  1. Βελτίωση της ψυχικής υγείας

Οι κοσμετικές επεμβάσεις μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο να βελτιώσετε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σας. Όλοι έχουμε κάποιο σημείο στην εμφάνισή μας, που δεν μας αρέσει. Μπορεί να είναι ένα στραβό διάφραγμα, βλεφαρόπτωση ή περίσεια λίπους στο στήθος προκαλώντας γυναικομαστία. Αυτού του τύπου τα θέματα μπορεί να προκαλέσουν μια αίσθηση δυσφορίας σχετικά με την εμφάνισή μας.

Χάρη στις αισθητικές παρεμβάσεις τέτοιου τύπου «προβλήματα» διορθώνονται βοηθώντας τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο άνετα με τους γύρω τους, βελτιώνοντας την αυτοπεποίθηση και ενισχύοντας τη γενικότερη αίσθηση ευεξίας.

  1. Βλεφαροπλαστική: Καλύτερη όραση κυριολεκτικά και μεταφορικά

Με τη βλεφαροπλαστική μπορεί να έχει κανείς και καλύτερη όραση και καλύτερη οπτική των πραγμάτων. Τι εννοούμε με αυτό; Συνηγορώντας με τα προαναφερθέντα για καλύτερη διάθεση, αντικρίζοντας τη βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού σας στον καθρέφτη, εξαλείφετε την αγχωτική, αδιάκοπη ανασφάλεια που σας έκανε να αισθάνεστε άσχημα. Σαφώς και δεν μπορείτε μέσω των αισθητικών παρεμβάσεων να αλλάξετε ριζοσπαστικά τη ζωή σας, αλλάζετε όμως μικρά πράγματα της καθημερινότητας.

Όσον αφορά μάλιστα ειδικά τη βλεφαροπλαστική έχετε την ευχέρεια να βελτιώσετε την όρασή σας. Καθώς μεγαλώνουμε οι μύες των ματιών συστέλλονται και διαστέλλονται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χαλαρώνουν προς τα κάτω. Αυτό προκαλεί δυσκολία στην όραση σε ορισμένους ανθρώπους, δημιουργεί ξηροφθαλμία και δίνει την αίσθηση, ότι το άτομο είναι μονίμως κουρασμένο. Όλα σαν σύνολο συμβάλλουν και στην αρνητική ψυχολογία του ατόμου. Με τη βοήθεια της βλεφαροπλαστικής τα προαναφερθέντα αντιμετωπίζονται. Αφαιρείται η περίσσεια δέρματος ή λίπους. Σαν αποτέλεσμα το μάτι δείχνει πιο ανοιχτό, η όραση βελτιώνεται, το ίδιο και η αυτοπεποίθηση, καθώς το άτομο δείχνει νεότερο και σε εγρήγορση!

  1. Μείωση των πόνων σε μέση και αυχένα

Αν και η πλειονότητα των γυναικών σκέφτεται την αυξητική στήθους, υπάρχουν κι εκείνες οι γυναίκες που υποφέρουν από πόνους σε μέση και αυχένα. Αυτό συμβαίνει, γιατί το βάρος του στήθους τις αναγκάζει να καμπουριάζουν. Η μειωτική στήθους σε αυτές τις περιπτώσεις βοηθά. Σαν αποτέλεσμα, καθημερινές δραστηριότητες όπως η άθληση γίνονται ευκολότερες και όπως και σε άλλες παρεμβάσεις η αυτοπεποίθηση τραβά την ανηφόρα.

Άλλωστε ο σκοπός των αισθητικών παρεμβάσεων είναι κατά βάση να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Είτε μιλάμε για αισθητική παρέμβαση, όπως το botox, είτε για χειρουργική επέμβαση σκοπός πάντα είναι να έχουμε μια ευκολότερη καθημερινότητα και φυσικά την εικόνα του εαυτού μας, που θα μας αντιπροσωπεύει.