Φίλτρα νερού βρύσης: 2 ωφέλη για τον οργανισμό συν 1 έκπληξη!

Φίλτρα Νερού
Φίλτρα Νερού

Φίλτρα νερού βρύσης: 2 ωφέλη για τον οργανισμό συν 1 έκπληξη!

 

Αν νομίζετε, ότι το νερό της βρύσης σας δεν επιδέχεται βελτίωσης, τότε σίγουρα δε χρησιμοποιείτε φίλτρα νερού βρύσης… όχι ακόμη δηλαδή. Είναι ενδεικτικό, ότι σε μια έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών της Αμερικής το 2016 μόνο το 38% απάντησε, ότι το νερό ήταν καλό σε επίπεδο γεύσης και οσμής. Και προφανώς δε χρειάζεται να ζει κανείς σε μια αχανή χώρα, όπως η Αμερική για να βιώνει τις επιπτώσεις της βαριάς γεωργικής και βιομηχανικής παραγωγής.

Στο νερό εισέρχονται καθημερινά χημικές ενώσεις, μεταλλικά στοιχεία και ακαθαρσίες, που επηρεάζουν την ποιότητά του. Ακολούθως θα δούμε πως η απομάκρυνσή τους χρησιμοποιώντας φίλτρα νερού βρύσης μπορούν να αλλάξουν ριζικά το νερό, που φτάνει στο ποτήρι σας.

  1. Εξαφανίζουν τις δυσάρεστες οσμές

Τα φίλτρα νερού βρύσης εξαφανίζουν τις δυσάρεστες οσμές από το νερό. Στο νερό προστίθενται μέταλλα, όπως το χλώριο προκειμένου για την απολύμανσή του. Και παρότι είναι απαραίτητο σε αυτό το στάδιο, δεν είναι αναγκαίο να εισέρχεται στον οργανισμό μας. Τουναντίον μάλιστα καθω΄ς τα παράγωγά του σωρευτικά αποδεικνύονται επιβλαβή για τον άνθρωπο. Πέραν τούτου όμως το νερό αποκτά δυσάρεστη οσμή. Με τα φίλτρα νερού βρύσης διασφαλίζει κανείς, ότι στο ποτήρι του φτάνει κρυστάλινο καθαρό νερό.

  1. Βελτιώνεται η ενυδάτωση του οργανισμού

Ανάλογα και με την ποιότητα του νερού της περιοχής σας το φιλτραρισμένο νερό μπορεί να ενισχύσει την ενυδάτωση του οργανισμού σας. Μελέτη του 2010 στο Journal of the International Society of Sports Nutrition βρήκε, ότι η πόση μεταλλικού, αλκαλικού νερού βελτίωση τα επίπεδα ενυδάτωσης των συμμτεχόντων στην έρευνα.

Πως τα φίλτρα νερού συνεισφέρουν στην καλύτερη ενυδάτωση;

Τα φίλτρα νερού συγκρατούν τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία, που έχει το νερό και ωφελούν τον οργανισμό μας. Με αυτόν τον τρόπο, όχι απλώς καταναλώνουμε τα κατάλληλα μέταλλα, αλλά βελτιώνεται το pH του νερού. Ως εκ τούτου η ποιότητα της ενυδάτωσης είναι ασύγκριτη πλέον με αυτή που παρέχει το αφιλτράριστο νερό.

  1. Βελτιωμένη πέψη

Να κι ένα όφελος από τα φίλτρα νερού, για το οποίο δεν ακούμε συχνά. Κι όμως η πέψη βελτιώνεται χάρη στο φιλτράρισμα του νερού. Συγκρατώντας τα προαναφερθέντα μέταλλα κι ενισχύοντας την ενυδάτωση, τα θρεπτικά στοιχεία των τροφίμων και του νερού μεταφέρονται πιο εύκολα στον οργανισμό μας. Έτσι όχι μόνο αισθανόμαστε καλύτερα, αλλά χωνεύουμε και τις φυτικές ίνες ευκολότερα κάνοντας πιο απλή τη διαδικασία της πέψης.