Μαρτσούκος για Ηρακλή, παράνομο στοιχηματισμό, τηλεοπτικό και έναρξη

Ο πρόεδρος της Super League 2, Πέτρος Μαρτσούκος, δήλωσε ότι ο Ηρακλής λόγω της εσπευσμένης προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια, έχει απαγόρευση μεταγραφών την τρέχουσα περίοδο.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε την απόφαση της Super League 2 για μηνιαία προθεσμία στον ΠΟΤ Ηρακλή να αποσυρθεί από την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια. Υφίσταται και απαγόρευση μεταγραφών, η οποία όμως όπως δήλωσε ο Πέτρος Μαρτσούκος αφορά στην τρέχουσα περίοδο! Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι όποιοι μεταγραφικοί στόχοι έχουν εντοπιστεί, δεν μπορούν να υπογράψουν.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής είπε μεταξύ άλλων για το θέμα στο Metropolis 95.5:

«Έπρεπε να πάρουμε αυτή την απόφαση. Αν κάναμε κάτι άλλο θα παρανομούσαμε. Του δώσαμε μία προειδοποιητική ότι πρέπει μέσα σε 30 ημέρες να φύγει από τα πολιτικά δικαστήρια. Το έβαλε ο ΠΣΑΠΠ το θέμα και στην Ε.Ε.Π., αλλά δεν συζητήθηκε. Είχα και μία έντονη λογομαχία με τον εκπρόσωπό του, γιατί δεν πρέπει να πηγαίνουν και οι ποδοσφαιριστές στα πολιτικά δικαστήρια, όχι μόνο οι ομάδες. Πρέπει να είναι επί ίσοις όροις.

Η Εκτελεστική επέβαλε απαγόρευση συμμετοχής από το καλοκαίρι αν δεν άρει την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ο Ηρακλής έπρεπε να χειριστεί διαφορετικά την κατάσταση. Οι δικηγόροι του έτρεξαν τόσο πολύ γρήγορα που έκαναν όλες τις ενέργειες πριν αρχίσει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού. Η προσεχής περίοδος που λέει ο νόμος, είναι του καλοκαιριού, όχι τον Ιανουάριο. Αν το χαρτί στην ΕΠΟ πήγαινε 2 του μηνός και όχι τον Ιούνιο, τότε η απαγόρευση μεταγραφών θα ήταν για τον Ιανουάριο.

Ρώτησα κι εγώ στην Εκτελεστική, αλλά μου το εξήγησαν. Γι’ αυτό του απαγόρευσαν τις μεταγραφές για το καλοκαίρι. Είναι στην ευχέρια του Ηρακλή να αποσύρει την προσφυγή και να αρθούν όλες οι κυρώσεις».

Για το κύκλωμα του παράνομου στοιχηματισμού και το γεγονός ότι ήταν τελευταίο θέμα στην Ε.Ε.:

«Όλα είναι ενδείξεις. Πρέπει να περιμένουμε, να δούμε τι θα βγάλουν οι έρευνες και οι δικαστικές αποφάσεις. Πρέπει να «τρέξουν» όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δε παίζει ρόλο ότι ήταν τελευταίο θέμα στην Ε.Ε. Το συζητήσαμε και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, άλλωστε και εκεί ήταν πρώτο. Πρέπει να φτάσουμε κάπου. Και η Super League θέλει γρήγορη διερεύνηση και η Super League 2 και η ΕΠΟ και το Υπουργείο. Πιστεύω θα τρέξουν τα θέματα και θα τελεσιδικήσουν».

Για το τηλεοπτικό:

«Περιμένουμε να κάνουμε συνάντηση με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ για να δούμε τι συμβόλαιο θα κλείσουμε. Πρέπει η Super League 2 φέτος να ξεκινήσει 24 Σεπτεμβρίου. Πρέπει να είμαστε συνεπείς και να αποδείξουμε σε όλους ότι η SL2 πλέον αυτά που λέει τα τηρεί. Και μετά θα πάνε να διεκδικήσουμε τα περισσότερα. Πρέπει να είμαστε σωστοί και τυπικοί σε αυτά που λέμε».

ΠΗΓΗ: sdna.gr