Μεγάλη επιτυχία η Σπαρτακιάδα και ο αγώνας αντοχής Σπάρτη – Ξηροκάμπι (φωτογραφίες)

Το Σάββατο 16/9 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 34 η Σπαρτακιάδα στην διαδρομή Αθήνα – Σπάρτης, απόστασης 256 χλμ.. Διοργανωτές του αγώνα ήταν η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών , ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης,
Στην εκκίνηση στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στις 7,30πμ βρέθηκαν 303 ποδηλάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και διασχίζοντας την νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου ακολούθησαν την παλαιά εθνική Κορίνθου – Σπάρτης διαμέσου Αχλαδόκαμπου για να τερματίσουν τελικά 258 στο άγαλμα του Λεωνίδα μετα τις 4μμ
Σκοπός της διοργάνωσης δεν είναι η θέση κατάταξης, αλλά η προσπάθεια των ποδηλατών να
ολοκληρώσουν την απόσταση Αθήνα-Σπάρτη μέσα σε 12 ώρες, καθώς και η διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης, άσκησης και ψυχαγωγίας.
Να τονίσουμε την πολύ σημαντική παρουσία του συλλόγου « Οι Θυγατέρες της Πηνελόπης» οι οποίες υποδέχονταν με ένα ζεστό καλωσόρισμα τους ποδηλάτες στον τερματισμό και τους πρόσφεραν νερό, πορτοκαλάδα και τοπικά προϊόντα.
Επίσης πολύ σημαντική η συμβολή της Τροχαίας Σπάρτης στην ασφαλή διέλευση των αθλητών από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας μέχρι και τον τερματισμό τους καθώς επίσης και την επόμενη ημέρα στην διαδρομή Σπάρτη-Ξηροκάμπι.

Οι Λάκωνες ποδηλάτες που εκκίνησαν και τερμάτισαν είναι οι :
Βαρζακάκος Χρήστος
Δαράκης Γιώργος
Κυριακόπουλος Κρις
Λαμπρόπουλος Αγησίλαος
Λιακάκος Νικόλαος
Νιάρχος Σπύρος
Ντάρμος Δημήτριος
Παπαδόγιαννης Γιώργος
Παπαδόγιαννης Θεόδωρος
Πετρόπουλος Σταύρος
Πρίμπας Μενέλαος
Τσαμπάς Στέφανος
Τσερώνης Παναγιώτης

Την επόμενη ημέρα Κυριακή 17/9 πραγματοποιήθηκε ο αγώνας αντοχής Σπάρτη – Ξηροκάμπι αγωνιστικού χαρακτήρα. Παράλληλα με τερματισμό την πλατεία Ξηροκαμπίου, πραγματοποιήθηκαν αγώνες τρεξίματος και ποδηλασίας για παιδιά δημοτικού σχολείου. Να τονίσουμε ότι κάθε χρόνο την ημέρα αυτή τελείται μνημόσυνο υπερ. των Ευεργετών της Δημοτικής Ενότητας Φάριδος.

Τις παράλληλες εκδηλώσεις υποστήριξαν και στήριξαν εθελοντικά οι:
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ
Α.Ε. ΦΑΡΙΔΟΣ
ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ