Ατμοκαθαριστές: Η άλλη διάσταση του multitasking στην καθαριότητα

Ατμοκαθαριστές
Ατμοκαθαριστές και multitasking

Ατμοκαθαριστής: Η άλλη διάσταση του multitasking στην καθαριότητα

Η αλήθεια είναι, ότι όσο κι αν το multitasking έχει μπει στη ζωή μας, ποτέ δε θα πάψουμε να αναζητούμε τρόπους για να κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού πιο γρήγορα. Ο ατμοκαθαριστής υπάρχει γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Συνδυάζει πολλές χρήσεις μαζί, ώστε να μπορούμε να ασχοληθούμε με κάτι που πραγματικά απολαμβάνουμε.

Ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή μια ταινία από την άνεση του καναπέ, είναι ομολογουμένως πολύ προτιμότερη από την πολύωρη κι εξαντλητική φασίνα. Ο ατμοκαθαριστής από την άλλη μεριά δεν αποτελεί πρόσφατη εφεύρεση, αλλά έγινε γνωστός περισσότερο για την αντιμικροβιακή του δράση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ας γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα αυτό το πολυεργαλείο.

Ατμοκαθαριστής: Καθαριότητα 4 σημείων

Ο ατμοκαθαριστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ακόλουθες εργασίες:

  • Καθαρισμός σκληρών πατωμάτων, όπως πλακάκια, laminate, παρκέ
  • Απολύμανση των επιφανειών και πάγκων σε κουζίνα και μπάνιο
  • Φρεσκάρισμα των χαλιών και απομάκρυνση μυρωδιών από αυτά
  • Βαθύς καθαρισμός των αρμών στα πλακάκια

Και το σημαντικότερο είναι, ότι όλα τα παραπάνω γίνονται με τη χρήση μόνο του νερού, χωρίς φάρμακα και χημικά. Ορισμένοι ατμοκαθαριστές μπορεί να απαιτούν και χρήση απορρυπαντικού, αλλά σε πολύ μικρή ποσότητα. Επομένως έχετε πραγματικά καθαρό σπίτι.

Επιπρόσθετα κάποια μοντέλα ατμοκαθαριστών έχουν και ειδικά εξαρτήματα, ώστε να καθαρίζουμε και καναπέδες, κουρτίνες και παράθυρα. Όμως θα πρέπει κάποιος να σιγουρευτεί για τον τύπου του υφάσματος, καθώς τα ευαίσθητα υφάσματα μπορεί να χαλάσουν. Επίσης όπως με όλα τα καθαριστικά σύνεργα πρέπει να είμαστε σίγουροι, ότι όντως ο συγκεκριμένος ατμοκαθαριστής, που διαθέτουμε είναι κατάλληλος για υφάσματα.

Απλώστρα και σίδερο γίνονται πιο ευχάριστα σε ένα ήδη συμμαζεμένο σπίτι

Μια καινούρια εβδομάδα ξεκινά και μαζί με αυτή όλες οι σχετικές εργασίες. Τα απαραίτητα σύνεργα, όπως απλώστρα, σίδερο, σφουγγαρίστρα, απορρυπαντικά και ατμοκαθαριστής έρχονται στο προσκήνιο. Η αλήθεια είναι, ότι όταν το σπίτι είναι τακτοποιημένο πιο εύκολα βάζουμε πλυντήριο και αναλαμβάνουμε το συνακόλουθο σιδέρωμα.

Επομένως την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε τις δουλειές του σπιτιού αναλογιστείτε, μήπως να ξεκινήσετε από τους ατμοκαθαριστές;