Ορειβατικός Σπάρτης: Εξόρμηση στο Βόρειο Ταΰγετο την Κυριακή 12 Νοεμβρίου

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί για τα μέλη του σύμφωνα με το πρόγραμμά του, εξόρμηση στο Βόρειο Ταΰγετο την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023, στη διαδρομή Γεωργίτσι – Μαλεβός (1612μ) –
Άγιος Παντελεήμονας – Άγιος Νικόλαος – Λουσίνα.

Η πεζοπορία έχει εκτός των άλλων και γαστρονομικό ενδιαφέρον κυρίως για τους μανιταρόφιλους. Στη Λουσίνα θα ακολουθήσει μανιταρογνωσία και θα δοκιμάσουμε συνταγές μανιταριών, κ.λπ.

Απόσταση 11,5 χλμ περίπου
Ώρες πορείας : περίπου 5.30
Υψομετρική: Ανάβαση 845Α + κατάβαση 715Κ = Συνολική 1555μ
Βαθμός δυσκολίας: Β (μέτρια).

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.

Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για επάνω Γεωργίτσι, όπου κατά τις 8.30 θα ξεκινήσει η πορεία.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής στο συντονιστή της ανάβασης, κ. Κώστα Λαγανά (τηλ. 6974 098419).

Το ΔΣ