Τα οικουμενικά ζωγραφικά έργα Φασιανού 

Ζωγραφικά έργα Φασιανού
Ζωγραφικά έργα Φασιανού

Τα οικουμενικά ζωγραφικά έργα Φασιανού 

Σπάνια θα βρει κανείς άνθρωπο, που δεν αναγνωρίζει τα ζωγραφικά έργα Φασιανού. Τα έργα Φασιανού είναι αναγνωρίσιμα ακόμη και από παιδιά στην Ελλάδα. Το ίδιο συμβαίνει στο εξωτερικό, αλλά και στη χώρα που σπούδασε και πέρασε μεγάλος μέρος της ζωής του, τη Γαλλία. Οι χρωματικές εντάσεις αποτελούν μέρος του μηνύματός του.

Η αλληλεπίδραση του φωτός και των σκιάσεων δίνουν βάθος στο έργο. Από αυτή τη σκοπιά έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρατηρούμε, πως ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τις πηγές φωτός για να δημιουργήσει σκιάσεις ή να κατευνάσει την ένταση, όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο. Από την άλλη μεριά η αντίθεση σκοτεινών και φωτεινών περιοχών στα ζωγραφικά έργα Φασιανού βοηθούν να κατανοήσουμε το βάθος και τη μορφή των απεικονιζόμενων θεμάτων.

Η τεχνική αρτιότητα στα ζωγραφικά έργα Φασιανού

Η μαεστρία του δημιουργού στην προτιμώμενη τεχνική και τη προαναφερθείσα επιλογή χρωμάτων επιδεικνύει και την αρτιότητα του έργου. Χρώμα, σύνθεση και έργο γίνονται οι μεταφραστές στον καμβά του μηνύματος του καλλιτέχνη. Ένα μήνυμα με οικουμενικό χαρακτήρα.

Λένε ότι η ζωγραφική τέχνη βγαίνει μπροστά, όταν οι λέξεις ωχριούσαν. Αυτό κατορθώνει η τεχνική, το πινέλο και τα χρώματα στα έργα Φασιανού. Γι’ αυτό είναι και ευρύτατα διαδεδομένα τα ζωγραφικά του έργα.