Ζωγραφικά έργα Κοκκινίδη: Οι συμβολισμοί μέρος της γοητείας τους

Ζωγραφικά έργα Κοκκινίδη
Ζωγραφικά έργα Κοκκινίδη

Ζωγραφικά έργα Κοκκινίδη: Οι συμβολισμοί μέρος της γοητείας τους

Η γοητεία στα ζωγραφικά έργα Κοκκινίδη δεν έγκειται μόνο στο οπτικό μεγαλείο, αλλά και στους σύνθετους συμβολισμούς, που συχνά κρύβονται στον καμβά. Οι συμβολισμοί στους πίνακες ζωγραφικής είναι μια ηχηρή γλώσσα. Αναδεικνύει συναισθήματα, αφηγήματα, πολιτισμικό περιεχόμενο μέσα από τα χρώματα και τις τεχνικές.

Για κάθε φιλότεχνο που σέβεται τον εαυτό του, η αναγνώριση και απόδοση αυτών των συμβολισμών είναι μια διαδικασία μυσταγωγίας. Μέσω αυτής το έργο τον μυεί στην τέχνη καθενός δημιουργού ξεχωριστά.

Ξεκλειδώνοντας τη γλώσσα των συμβολισμών στα ζωγραφικά έργα Κοκκινίδη

Η χρωματική παλέτα είναι το πρώτο κλειδί για τα ζωγραφικά έργα Κοκκινίδη. Διαφορετικά χρώματα εγείρουν διαφορετικά συναισθήματα και αντιλήψεις. Τα έντονα και ζωηρά χρώματα γίνονται εργαλεία στα χέρια του κολορίστα Κοκκινίδη. Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους συνδυασμούς τους και την τοποθέτησή τους μέσα στον πίνακα μπορεί να αποκαλύψει τους στοχασμούς του δημιουργού.

Εξίσου σημαντικό ρόλο όμως έχει η σύνθεση και η διάταξη των θεμάτων στα ζωγραφικά έργα Κοκκινίδη. Η τοποθέτηση των φιγούρων, των σχημάτων και των γραμμών μας δίνουν πληροφορίες για το μήνυμα, που στοχεύει να μεταφέρει ο καλλιτέχνης. Παρατηρήστε πως τοποθετούνται στοιχεία και θέματα στον πίνακα το ένα σε σχέση με το άλλο, αλλά και σε συνάρτηση με τα όρια του καμβά. Έτσι θα ξεκλειδώσετε τον συμβολισμό, που κουβαλούν. 

Αγκαλιάστε τους πλούσιους συμβολισμούς των καλλιτεχνών, ακόμη κι αν σας προβληματίζουν. Μέσω αυτών ανακαλύπτετε έναν ξένο, τον εαυτό σας!