Η μελαγχολία στα ζωγραφικά έργα Σπυριούνη

Ζωγραφικά έργα Σπυριούνη
Ζωγραφικά έργα Σπυριούνη

Η μελαγχολία στα ζωγραφικά έργα Σπυριούνη

Αυτό που κάθε φιλόμουσος γνωρίζει, είναι ότι το να διακρίνει τα ζωγραφικά έργα Σπυριούνη είναι μια συνεχής ανακάλυψη αποτελούμενη από πολλά στοιχεία. Συνδυάζει επιδεξιότητα στην ανάγνωση του έργου, ιστορική γνώση και προσωπική διασύνδεση με τον καλλιτέχνη, να τον ακολουθούμε δήλαδη σταθερά. Αν εντρυφήσετε στον κόσμο του καλλιτέχνη και μελετήσετε το στυλ του, θα είστε σε θέση να εμβαθύνετε σε αριστουργήματα, που μιλούν στην ψυχή σας. 

Η χρωματική παλέτα στα Ζωγραφικά έργα Σπυριούνη

Στα ζωγραφικά έργα Σπυριούνη υπάρχει διάχυτη μια αίσθηση μελαγχολίας. Αυτή η αίσθηση γίνεται ξεκάθαρη και ίδιον γνώρισμα των έργων του Σπυριούνη με τη χρήση ορισμένης χρωματικής παλέτας. Άλλωστε τα χρώματα έχουν καθοριστικό ρόλο στην καλλιτεχνική ταυτότητα του δημιουργού. Αναλύστε τα κυρίαρχα χρώματα και τους συνδυασμούς, που εκείνος επιλέγει. 

Για παράδειγμα, ο Μονέ έγινε γνωστός για τις παλ αποχρώσεις του, ενώ ο Πικάσο ξεχώρισε για τη χρήση των βασικών χρωμάτων και της παλέτας των Κυβιστών (διαφορετικές περίοδοι). Έτσι και στα ζωγραφικά έργα Σπυριούνη ακόμη και αν έχουν ανοιχτά χρώματα, κυριαρχεί ένα σκιερό φως συννεφιάς. Μπαίνοντας ο θεατής στη διαδικασία να εξοικειωθεί με τις χρωματικές προτιμήσεις του καλλιτέχνη ενισχύει τη δυνατότητά του να εντοπίζει τα έργα του δημιουργού.