Φίλτρα Νερού: Τα 3 άγνωστα οφέλη στην υγεία

Φίλτρα νερού
Φίλτρα νερού- καθαρό νερό

Φίλτρα Νερού: Τα 3 άγνωστα οφέλη στην υγεία

Όλο και περισσότερος λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τη χρησιμότητα, που έχουν τα φίλτρα νερού καθημερινά σε ένα σπίτι. Είναι ήδη γνωστό, ότι τα συστήματα καθαρισμού νερού απομακρύνουν παθογόνους μικροοργανισμούς και βακτήρια από το νερό, που φτάνει στο ποτήρι μας.

Επίσης έχει καταστεί πια κοινή γνώση, ότι πλένοντας και μαγειρεύοντας τα τρόφιμα με καθαρό νερό απολαμβάνουμε πραγματικά καθαρό φαγητό. Ομοίως πλέον έχουν γίνει αντιληπτά και τα οφέλη του να χρησιμοποιούμε καθαρό φιλτραρισμένο νερό στο μπάνιο. Γι’αυτό και ακολούθως θα εξετάσουμε τα άγνωστα οφέλη της χρήσης πραγματικά καθαρού νερού στην υγεία μας.

Τα 3 άγνωστα οφέλη των φίλτρων νερού στην υγεία

  1. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι η άμυνα του οργανισμού ενάντια στις ασθένειες. Όταν λειτουργεί σωστά, είναι λιγότερο πιθανό να κρυώσετε και ο οργανισμός σας θα αντιμετωπίσει πιο εύκολα τα συμπτώματα.

Πίνοντας φιλτραρισμένο νερό απομακρύνετε τις τοξίνες και ακαθαρσίες από τον οργανισμό, που υπονομεύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας. Ως αποτέλεσμα θα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και θα ανταποκρίνεται πιο γρήγορα σε παθογόνους μικροοργανισμούς, που προκαλούν ασθένειες.

  1. Βελτιωμένη λειτουργία των νεφρών

Τα νεφρά είναι καίριας σημασίας για τον οργανισμό, αφού απομακρύνουν άχρηστες ουσίες και υγρά από τον οργανισμό μας. Ωστόσο πολλές από τις επιβλαβείς ουσίες, που εντοπίζονται στο νερό της βρύσης, μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα σε αυτά τα ζωτικά όργανα ακόμη και μακροπρόθεσμα.

Όταν όμως πίνουμε νερό, που έχει περάσει από φίλτρο, μειώνουμε την έκθεση του οργανισμού μας σε αυτές τις ουσίες. Έτσι μειώνουμε και τον φόρτο εργασίας με τον οποίο επιβαρύνονται τα νεφρά μας, τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν αποτελεσματικά και ομαλά.

Τέλος, όπως είναι γνωστό η τακτική κατανάλωση νερού συνεπάγεται, ότι καθαρίζουμε τον οργανισμό μας από όλες τις βλαβερές ουσίες. Καταναλώνοντας καθαρό νερό ενισχύουμε τη συνολική λειτουργία του οργανισμού και αποτρέπουμε την εμφάνιση πιθανόν προβλημάτων μελλοντικά.

  1. Περιορισμός του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου

Ο παραπάνω ισχυρισμός προκείπτει εξ ορισμού από τη λειτουργία των φίλτρων νερού.Επιστήμονες του Environmental Working Group (EWG) βρήκαν, ότι 22 καρκινογόνες ουσίες, που εντοπίζονται συνήθως στο νερό βρύσης της Αμερικής μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε 100.000 Αμερικανούς. Η ανάλυση βρήκε, ότι οι κίνδυνοι προέρχονται από τις ακόλουθες ουσίες:

  • Αρσενικό,
  • παράγωγα απολύμανσης,
  • ραδιενεργοί ρύποι

Άλλοι ρύποι που συνδέονται με καρκίνο και βρίσκονται στο νερό είναι τα μικροπλαστικά PFAs, νιτρικό άλας, χρώμιο-6, ραδιονουκλεΐδια και 1,4-διοξάνη. Ευτυχώς τα φίλτρα νερού είναι ικανά να αφαιρέσουν αυτούς τους ρύπους μειώνοντας το ρίσκο εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου, που συνδέονται με αυτές τις ουσίες.

Πως να μάθετε αν πρέπει να βάλετε φίλτρα νερού

Αν θέλετε ενδελεχή έλεγχο ως προς την ποιότητα του νερού σας, στείλτε ένα δείγμα από τη βρύση σας σε ένα εργαστήριο χημείας. Αν και η εργαστηριακή ανάλυση είναι κοστοβόρα και παίρνει χρόνο, είναι ακριβής.

Εφόσον διαπιστώσετε, ότι χρειάζεστε όντως φίλτρα νερού, μπορείτε να βρείτε τις συσκευές που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας, στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://gr.camelotwater.com/