Ολόχρυση η Αννα της Ελλάδας! (βίντεο, φωτογραφίες)

Ολη η Ελλάδα υποκλίνεται στη συγκλονιστική Αννα Κορακάκη που αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης φτάνοντας στα δύο μετάλλια στο Ρίο για την Ελλάδα! ΡΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ:ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ

Εγραψε ιστορία η Αννα Κορακάκη κατακτώντας το χρυσο στα  25 μέτρα στο πιστόλι και έφτασε στα δύο μετάλλια στο Ρίο για την Ελλάδα, κάτι που έχει να συμβεί από το 1912 με τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα.

Αυτό το απίστευτο 20χρονο κορίτσι, δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας, αυτό που μας αξίζει.

Στον τελευταίο αγώνα έγινε πραγματικό θρίλερ, καθώς παρότι η Κορακάκη προηγήθηκε με 6-0 η Γερμανία την ισοφάρισε σε 6-6 αλλά στις τελευταίες βολές η 20χρονη Δραμινή ήταν πιο εύστοχη, νίκησε και πανηγύρισε έξαλλα,

Μετά έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα της που δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που ζούσε. Η κόρη του και αθλήτρια του,η Αννα, μόλις στα 20 Χρυσή Ολυμπιονίκης!!!!

Από νωρίς άγριες διαθέσεις!

Στην αρχή του τελικού, η Αννα έδειξε με το καλημέρα η Αννα έδειξε τις άγριες διαθέσεις της, καθώς ήταν η μοναδική που βρήκε στόχο και στις πέντε πρώτες βολές και προηγήθηκε.

Στις επόμενες πέντε, όμως, είχε δύο άστοχες και έπεσε στην τρίτη θέση! Με την ολοκλήρωση της τρίτης σειράςβολών, είχε δύο άστοχες και τρεις εύστοχες και ανέβηκε στην δεύτερη θέση.

Με μία μόνο άστοχη, ανέβηκε στην κορυφή με το τέλος της τέταρτης σειράς βολών!

Στην πέμπτη σειρά, είχε και πάλι μόνο μία άστοχη, έμεινε στην πρώτη θέση και σε λίγα λεπτά θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Γερμανίδα Καρσχ! Ηδη βέβαια έχει εξασφαλίσει το ασημένιο μετάλλιο, γράφοντας ιστορία η εκπληκτική 20χρονη αθλήτρια από τη Δράμα.

Πολλά είναι τα μέλη της ελληνικής αποστολής που βρίσκονται στο σκοπευτήριο, που πανηγύρισαν έξαλλα όταν η Κορακάκη οριστικοποίησε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου! Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Αρχηγός Αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ο Υπαρχηγός Μανώλης Κολυμπάδης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, η Πρωθιέρεια των Τελετών της Φλόγας Κατερίνα Λέχου, η Πρωθιέρεια Αρτεμις Ιγνατίου και αρκετοί άλλοι…

Δεύτερη από τον προκριματικό

Η Αννα Κορακάκη προκρίθηκε στον τελικό με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ 40 αθλητριών φτάνοντας τους 584 βαθμούς.

Στον τελικό έχει τη θέση Β και θα αντιμετωπίσει άλλες 7 αθλήτριες με καλύτερη την Κινέζα Ζανγκ που πέρασε πρώτη, ενώ είχε κατακτήσει το χρυσό και στα 10 μέτρα αεροβόλου πιστολιού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε φωτογραφίες

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr