Α.Ο. Αγγελώνας: Μεταγραφική βόμβα με τον Ρολάντ Ζαϊμι! (βίντεο)

Τα μεταγραφικά μπαμ στο Λακωνικό ποδόσφαιρο συνεχίζονται με τον Ρoλάν Ζαϊμι στην Αγγελώνα!

Η ανακοίνωση της ομάδας του Α.Ο. Αγγελώνας για μια μεγάλη μεταγραφή:

Ο Α.Ο. Αγγελώνας ειναι στην ευτυχή θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του μεγάλου ποδοςφαιριστή Ρόλαντ Ζαϊμι. Πρώην ποδοσφαιριστή της Προοδευτικής,του Απόλλωνα Λεμεσου,του Πιερικού, του Ατρόμητου Αθηνών και άλλων μεγάλων ομάδων καθώς και διεθνή με την εθνική Αλβανίας.
Η μεταγραφή ολοκληρώθηκε με την σημαντική βοήθεια του ποδοσφαιριστή μας Δημήτρη Διαμαντάκη.

Προοδευτική – ΑΕΚ 3 – 2 με 2 γκολ του Ζαϊμι

Προοδευτική – Ολυμπιακός 1 – 0 Ζαϊμι το γκολ

2009020400102_2670431

Ρολάντ Ζαϊμι: Ο γυρολόγος των γηπέδων

Η ιστορία γράφεται από τους νικητές, λένε οι περισσότεροι. Έχει πιο πολύ ενδιαφέρον, όμως, και το πώς τη βιώνουν οι αφανείς ήρωες. Στο ποδόσφαιρο, εν προκειμένω, οι τελευταίοι είναι συνήθως οι παίκτες των “μικρομεσαίων” ομάδων, επιτυχία των οποίων είναι, συνήθως, η παραμονή στην κατηγορία…

Ο Ρολάντ Ζαϊμι (Roland Zajmi) είναι ένας γυρολόγος των ελληνικών γηπέδων. Από άποψη εμπειρίας, έχει συλλέξει… τόννους απ’ αυτή! Ήταν ένας γκολτζής, που κατάφερε να λάμψει παίζοντας σε μια “μικρομεσαία” ομάδα, την Προοδευτική. Ήταν όμως κι ένας γυρολόγος των ελληνικών γηπέδων, τα οποία γνώρισε απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη, στα 14 χρόνια που αγωνίστηκε στη χώρα μας. Ας θυμηθούμε λοιπόν την ποδοσφαιρική ιστορία του, που είναι μια τοιχογραφία, θεωρούμε, των ελληνικών γηπέδων.

Ο Αλβανός επιθετικός γεννήθηκε το 1973. Προτού πατήσει Ελλάδα, αγωνιζόταν στην Παρτιζάνι Τιράνων της πατρίδας του. Το καλοκαίρι του 1996, τον αποκτά η Προοδευτική, που τότε αγωνιζόταν ακόμα στη Β’ Εθνική. Συνεισφέρει τα μέγιστα, και η ομάδα το καλοκαίρι του ’97 ανεβαίνει στην Α’ Εθνική!

Η σεζόν 1997-98 είναι άκρως επιτυχημένη για την Προοδευτική και το Ζαϊμι. Η πρώτη κατατάσσεται 14η και αποφεύγει τον υποβιβασμό. Ο δε Αλβανός φορ σκοράρει 11 φορές! Όλα τους, πολύτιμα γκολ. Την επόμενη σεζόν, η Προοδευτική μένει πάλι στην Α’ Εθνική. Ο Ζαϊμι σκοράρει μόλις 3 φορές, αλλά ο Σάκης Αλμανίδης (9 γκολ) οδηγά τους “βυσσινί” στη σωτηρία.

Τη σεζόν 1999-00, η Προοδευτική υποβιβάζεται. Ο Ρολάντ Ζαϊμι, όμως, δε βιώνει τον υποβιβασμό, αφού στο μεταξύ έχει δοθεί στον Ατρόμητο (όπου έπαιξε ελάχιστα). Επιστρέφει το 2000 στην ομάδα του Κορυδαλλού, αλλά δεν ήταν παρών ούτε στην επάνοδό της στα μεγάλα σαλόνια το 2002, διότι στο μεταξύ είχε ξαναφύγει, για την Κασσάνδρα αυτή τη φορά (Γ’ Εθνική, 2001/02: συνολικά, 33 συμμ./6 γκολ).

Το 2002 γυρίζει στην Προοδευτική, και μαζί της βιώνει την εκπληκτική σεζόν2002/03 για την κορυδαλλιώτικη ομάδα (με τη νίκη 0-1 επί του ΠΑΟ στη Λεωφόρο και τα άλλα… επιτεύγματα)! Το 2004, όμως, η ομάδα υποβιβάζεται εκ νέου, για να μην επιστρέψει ποτέ (ούτε αυτή, ούτε ο Ζαϊμι) στην Α’ Εθνική.

Το 2004, ο ήρωάς μας μετακομίζει στην Κύπρο και τον Απόλλωνα Λεμεσού, το 2005 γυρνά στην Προοδευτική (μένει ως το 2007), και κατόπιν παίζει στον Άγιο Δημήτριο (Β’ Εθνική). Η ομάδα υποβιβάζεται εκείνη τη χρονιά, αλλά εκείνος μένει στην κατηγορία, αφού υπογράφει στον Πιερικό (του άλλοτε προπονητή του στην Προοδευτική, Σούλη Παπαδόπουλου).

Το δεύτερο μισό της χρονιάς 2008/09 το ξόδεψε παίζοντας στον Ελπιδοφόρο Κηφισιάς, τον οποίο βοήθησε να προβιβαστεί στη Δ’ Εθνική!!! Το καλοκαίρι του 2009, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αλιεύσαμε, έγινε παίκτης του Ιάσωνα Νέων Λιοσίων, μένοντας στην Αθήνα.

zaimi_pro