Πανηλειακός: Δηλώσεις Λιατσή και Τζαβάρα!

Την ώρα που ολοκληρώθηκε το ΜΕΓΑΛΟ φιάσκο στην πλάτη του ιστορικού συλλόγου κι ενώ ο κόσμος του Πανηλειακού είναι εξοργισμένος για τις τραγικές εξελίξεις, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας έκαναν μια δημόσια τοποθέτηση.

 

Συγκεκριμένα, οι δυο άνδρες που με δική τους πρωτοβουλία είχαν αναλάβει από τις 25 Ιουλίου και μετά, την εξεύρεση λύσης, έκαναν δηλώσεις στην εφημερίδα “Πατρίς” αναφέροντας τα εξής:

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ – “Ο Πανηλειακός είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μας που αναφέρεται στην αθλητική ιστορία του τόπου. Είναι η ζώσα αθλητική κληρονομιά της πόλης μας, που όλοι έχουμε υποχρεώση να την διαφυλάξουμε, να τη συντηρήσουμε, να την προβάλουμε, να την αναβαθμίσουμε και να την παραδώσουμε στις νεότερες γενιές, με τον ίδιο τρόπο που την παραλάβαμε από τους προηγούμενους. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, χωρίς διακρίσεις, μνησικακίες και τεχνητούς διαχωρισμούς, που πολλές φορές εξυπηρετούν προσωπικές ιδιοτέλειες. Με βάση αυτές τις αντιλήψεις, αποδέχτηκα πρόσφατα να συμμετάσχω στις συζητήσεις που έγιναν με κάποιους επιχειρηματίες, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας. Από τις συζητήσεις όμως αυτές, αντιλήφθηκα ότι δεν διέθεταν σχέδιο βιώσιμης λύσης που να ανταποκρίνεται στο μέγεθος και τις απαιτήσεις της ιστορίας του Πανηλειακού. Επίσης διαπίστωσα ότι, η τρέχουσα συγκυρία της προεκλογικής περιόδου σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, δυσκολεύει την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης για το μέλλον του Πανηλειακού. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετείχε κι ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο οποίος προσπάθησε από την πλευρά του να ερευνήσει την ύπαρξη πόρων και χορηγών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το σύλλογο. Το ενδιαφέρον μας για τον Πανηλειακό, παραμένει αμείωτο. Και να το ξέρετε αυτό. Πλην όμως, θεωρώ ότι μόνο με αξιόπιστες και σοβαρές προτάσεις μπορεί να διασφαλιστεί η από όλους μας επιδιωκόμενη καλή πορεία της ομάδας. Θα είμαστε στο πλευρό της προσωρινής διοίκησης, χωρίς προσωπικά να διεκδικώ ρόλο παράγοντα, καθώς ούτε είχα τέτοιο ρόλο κι ούτε και στο μέλλον προτίθεμαι να διαδραματίσω”.

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΛΙΑΤΣΗΣ – “Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα του κ. Τζαβάρα. Και κάνω έκκληση για την ύστατη λύση από ντόπιους επιχειρηματίες, έστω και στο …παραπέντε, καθώς το ζητούμενο είναι να μπορεί η ομάδα να κατέβει στο γήπεδο! Είναι κρίμα αυτή η πόλη να μην μπορεί να συντηρήσει τον Πανηλειακό της…”

ΦΩΤΟ – Κ. Τζαβάρας (όρθιος από αριστερά) και Γ. Λιατσής (πρώτος καθήμενος ακριβώς δίπλα του) σε στιγμιότυπο από παλιότερη Συνέλευση του Πανηλειακού

«Κάηκε» και το τελευταίο χαρτί…

Τώρα βέβαια, που ήδη διανύσαμε και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όλα έχουν τελειώσει και ΟΛΑ παραμένουν στο …μηδέν για τον Πανηλειακό (αλλά και ΟΡΙΣΤΙΚΑ αυτή τη φορά…). Μετά δηλαδή από τη ΜΕΓΑΛΗ … “φούσκα” που μεσολάβησε όλο αυτό το διάστημα. Αφού ούτε …μεγαλοεπενδυτής βρέθηκε, αλλά ούτε για μια ακόμα φορά εμφανίστηκαν άλλοι ντόπιοι επιχειρηματίες, για να μπουν στο Διοικητικό Συμβούλιο ή και για να βοηθήσουν όσο χρειάζεται, κ.τ.λ… Και πρέπει για πολλοστή φορά να τονιστεί κι ότι, οι κακοί χειρισμοί εδώ και μήνες, αλλά και όλο το τελευταίο διάστημα (μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης…) “έκαψαν” και το μοναδικό ισχυρό χαρτί λύσης… Δηλαδή το να μπορούσε να υπάρξει μεγάλη βοήθεια από τον Ηλείο επιχειρηματία Θανάση Παπαγεωργίου, με άμεση παρουσία και του στενού φίλου του κι άμεσου συνεργάτη του ειδικά σε ποδοσφαιρικά θέματα, καθώς και κουμπάρου του (από τις 16 Αυγούστου) Κώστα Ντάβαρη.

Οι αρμόδιοι, ούτε μπόρεσαν, ούτε και θέλησαν στην πραγματικότητα, να αξιοποιήσουν τη μοναδική αλλά και τελευταία πιθανότητα για βοήθεια.
Όχι βέβαια για ολική ανάληψη (αυτά είχαν κριθεί και απαντηθεί από τους προηγούμενους μήνες ως γνωστόν…), αλλά για μεγάλη και αποφασιστική βοήθεια Είπαμε άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό, κι από προηγούμενα ρεπορτάζ: Εδώ και μερικούς μήνες ειδικά, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τα ΠΛΗΡΗ …αποκαλυπτήρια αυτής της πόλης, συνολικά και μαζικά. Στο αν τελικά θέλει ή ΔΕΝ θέλει τον Πανηλειακό! Έτσι, για να αποδειχτεί (για μια ακόμα φορά) του πόσο …άχρηστη, ανεύθυνη και απούσα είναι αυτή η πόλη!!! Αν δεν μπορεί να έχει ούτε τον ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ στη Γ” Εθνική, την ώρα έχει ομάδα σε αυτή την κατηγορία η Βάρδα και η Νέα Μανολάδα (και πολύ καλή μάλιστα) και ο Κανάρης Χίου, και η Φαρκαδώνα, και πόσες άλλες π.χ. (και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ), χωρίς κι αυτές να έχουν έναν και μόνο κεντρικό χρηματοδότη αλλά με τις δικές τους συνολικές δυνάμεις! Σε μια κατηγορία Ερασιτεχνική πλέον σε ΟΛΑ! Χωρίς συμβόλαια παικτών (αλλά με απλά δελτία), χωρίς ΙΚΑ, χωρίς μακρινές μετακινήσεις, χωρίς πολλά άλλα σχετικά! Με τα χρηματικά κασέ των ποδοσφαιριστών σαφώς μειωμένα, λόγω της κρίσης, και με πολλές άλλες σχετικές “διευκολύνσεις”!

…ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΥΡΓΟ! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΕ!!!
Πηγή: ilia-sport

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα ποδοσφαιρικά νέα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής