Σπαρτιατικός: Μια μοναδική γιορτή του βόλεϊ στη Σπάρτη! (φωτογραφίες)

Δεν τα κατάφεραν οι μικρές του Σπαρτιατικού την Κυριακή, στο  μεγάλο τελικό του Final Four Πελοποννήσου, απέναντι στην ομάδα του Παμβοχαικού, στο κατάμεστο από κόσμο, κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης.

Παρότι προηγήθηκαν με 2-0 σετ και όλα έδειχναν μια εύκολη επικράτηση, από τη μία πλευρά η δυναμική αντίδραση της αντίπαλης ομάδας και από την άλλη η χαλάρωση των παικτριών του Σπαρτιατικού, έφερε το τελικό αποτέλεσμα 3-2, υπέρ του Παμβοχαικού.

Και οι δύο ομάδες εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στη ημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος και στις 16 καλύτερες ομάδες, που κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Ήταν ένα πλούσιο διήμερο γεμάτο Βόλεϊ, από τις 4 καλύτερες ομάδες της Πελοποννήσου, το ΝΟΚ Καλαμάτας, τον Απόλλων Πάτρας, τον Παμβοχαικό και τον Σπαρτιατικό ΓΣ, ενώ οι αγώνες διεξήχθησαν μπροστά σε ένα ένθερμο κοινό, που με την δυναμική του παρουσία ενίσχυσε την προσπάθεια των αθλητριών.

Ο Σπαρτιατικός Γ.Σ. απέδειξε ότι είναι μία υπολογίσιμη και ανερχόμενη δύναμη στο Βόλεϊ και από καθαρή σύμπτωση και αδράνεια των αθλητριών δεν κατάφερε να σηκώσει το κύπελλο της πρωταθλήτριας ομάδας.

Απόδειξη των ανωτέρω είναι ότι 3 από τις 6 MVP βραβεύσεις, πήγαν στην ομάδα του Σπαρτιατικού με τις Κουτσοβίτη, Τσεμπελή και Πλειώτα να παίρνουν τα βραβεία για την καλύτερη ακραία, καλύτερη διαγώνια και καλύτερη κεντρικό αντίστοιχα.

Στο μικρό τελικό μεταξύ ΝΟΚ Καλαμάτας & Απόλλων Πάτρας, επικράτησε άνετα η ομάδα της Καλαμάτας με 3-0 και κατέκτησε την 3η θέση.

Η διεξαγωγή του Final Four στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με συνδιοργανωτές την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου, τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης και τον Σπαρτιατικό Γυμναστικό Σύλλογο.

Τους αγώνες παρακολούθησαν, στηρίζοντας την προσπάθεια της ομάδας του Σπαρτιατικού, ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης Χρήστος Πλειώτας, ο Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΣ Παναγιώτης Ρήγας. Επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ Θεόδωρος Κανελλόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΠΕΠ Βαγγέλης Τρουγκάκος και ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Τάκης Αντωνόπουλος.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των ομάδων, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, ενώ βραβεύτηκαν από τον Σπαρτιατικό οι ομάδες Βόλεϊ ανδρών και γυναικών για την επιτυχημένη πορεία τους στην Β’ Εθνική κατηγορία.

 

Σπαρτιατικός: (Κωνσταντόπουλος, Ρηγάκος, Βαρζακάκος) Τσεμπελή, Κουτσοβίτη, Πλειώτα, Φουντούκη, Ρηγάκου, Παπασπυριδάκου, Στρατή, Καπετανέα, Πετράκου, Βλαχοκωσταντή, Κανελλίδη