Φίλτρα Νερού: Ουσίες που απομακρύνουν και διαθέσιμες επιλογές

 

Στη σύγχρονη εποχή τα φίλτρα νερού έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των περισσότερων νοικοκυριών και όχι άδικα. Η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα λόγω βαριάς γεωργικής και βιομηχανικής παραγωγής οδηγούν καθημερινά βλαβερές ουσίες απευθείας στο ποτήρι μας. Ως αποτέλεσμα βαρέα μέταλλα και χημικά, που δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό μας, λειτουργώντας σωρρευτικά ευθύνονται για πλήθος σοβαρών ασθενειών. Η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να μοιάζει με δυστοπικό σενάριο, εάν δεν υπήρχαν τα φίλτρα νερού. Ακολούθως θα δούμε ποιες βλαβερές ουσίες απομακρύνουν από το νερό μας και τις διαθέσιμες επιλογές σε συσκευές.

Ποιες Ουσίες Απομακρύνουν τα Φίλτρα Νερού

#1 Καθαρίζουν το Νερό από το Χλώριο

Το χλώριο είναι μια χημική ουσία απαραίτητη για την απολύμανση του νερού. Χάρη σε αυτό εξουδετερώνονται τα μικρόβια, ενώ έχει καίριας σημασίας ρόλο στην καταπολέμηση και την πρόληψη εξάπλωσης ασθενειών μέσω νερού. Παρόλα αυτά τα υπολείμματα του χλωρίου δημιουργούν παράγωγα, που δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό μας. Αυτά σε βάθος χρόνου λειτουργούν σωρρευτικά κι ευθύνονται για μια σειρά σοβαρών ασθενειών.

#2 Αφαιρούν τα Βαρέα Μέταλλα

Τα βιομηχανικά απόβλητα, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η διάβρωση των σωληνώσεων κυρίως παλιών κτιρίων έχουν σαν αποτέλεσμα την επιμόλυνση του νερού με βαρέα μέταλλα. Κάποια από τα αντιπροσωπευτικότερα είναι: Ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το αρσενικό, οι ίνες αμιάντου. Ακολούθως θα δούμε κάποιες από τις διαθέσιμες επιλογές σας στη μάχη με τις τοξικές για τον οργανισμό ουσίες.

Ποιες οι Διαθέσιμες Επιλογές

#1 Φίλτρα Νερού Άνω Πάγκου

Τα φίλτρα νερού άνω πάγκου αποτελούν έναν ισχυρό σύμμαχο του σύγχρονου ανθρώπου προκειμένου για την απομάκρυνση των επικίνδυνων ουσιών από τον οργανισμό. Αποτελούν μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές, καθώς η τοποθέτησή τους είναι πολύ εύκολη. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων τους είναι η εύκολη μεταφορά τους. Αν για παράδειγμα επιθυμείτε να έχετε καθαρό νερό στην εξοχική σας κατοικία, μπορείτε να το έχετε, καθώς όπως προαναφέρθηκε, μεταφέρετε κι εγκαθίσταται εύκολα.

Η συσκευή αλλά και η ειδική βρύση, που διαθέτει αποτελείται από ανοκείδωτο χειρουργικό ατσάλι. Σε αντίθεση με άλλα βρυσάκια διαθέσιμα στην αγορά, αυτής της ποιότητας το υλικό εγγυάται, ότι το νερό παραμένει καθαρό. Σε άλλες περιπτώσεις το νερό επαναμολύνεται από ουσίες. Ταυτόχρονα διαθέτουν φίλτρα πολλαπλών μεμβρανών 0,1 micron και φίλτρα ενεργού φαρμακευτικού άνθρακα 850 γρ.

#2 Φίλτρα που Βιδώνουν στη Βρύση

Αυτού του τύπου τα φίλτρα δεν είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα υπόλοιπα. Το σύνολο των χρηστών είναι δυσαρεστημένοι με την απόδοσή τους, αν και είναι οικονομικά προσιτά. Επηρεάζουν σημαντικά τη ροή του νερού και φθείρονται σύντομα.

#3 Φίλτρα Κεντρικής Παροχής

Τα συγκεκριμένα φίλτρα κάνουν αυτό που υπόσχονται. Καθαρίζουν το νερό, υπάρχει όμως μια ένσταση. Το νερό καθαρίζεται στην κεντρική παροχή. Στη συνέχεια κυκλοφορεί ξανά στις σωληνώσεις της οικίας, οπότε κι επαναμολύνεται ιδίως, αν αυτές είναι σε κάποιο παλιό κτίριο. Σαν αποτέλεσμα, φτάνει στο ποτήρι σας μολυσμένο νερό ξανά.

#4 Φίλτρα Νερού Κάτω Πάγκου

Όπως και για τα άνω πάγκου, έτσι και τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου συνιστούν μια δημοφιλή επιλογή. Είναι εξίσου αποτελεσματικά καθώς διαθέτουν φίλτρο ενεργού φαρμακευτικού άνθρακα και πολλαπλές μεμβράνες 0,1 micron. Μάλιστα λόγω του ότι τοποθετούνται στο κάτω μέρος του πάγκου, αφήνουν ελεύθερο τον διαθέσιμο χώρο στο πάνω μέρος του πάγκου της κουζίνας. Το μόνο που πρέπει να προσέξει κανείς, είναι ότι η εγκατάσταση πρέπει να γίνει από υδραυλικό, ενώ και αυτά είναι εύκολα ως προς τη μεταφορά.

Πραγματοποιώντας κανείς μια ενδελεχή έρευνα αγοράς μπορεί να εντοπίσει μια πληθώρα επιλογών από αξιόπιστα φίλτρα νερού, ώστε να διασφαλίσει για τον ίδιο και την οικογένειά του πραγματικά καθαρό, πόσιμο νερό.