Λαμία – Σπάρτη: Δηλώσεις Αντωνίου, Κόλτση στη συνέντευξη τύπου

Σωτήρης Αντωνίου (προπονητής Σπάρτης)

«Πριν πω για το παιχνίδι, θα ήθελα να πούμε ευχαριστώ για την φιλοξενία της ομάδας της Λαμίας προς την ομάδα μας. Όσον αφορά το παιχνίδι, ήταν ένα παιχνίδι εξαρχής δύσκολο απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα της βαθμολογίας, μιας ομάδας η οποία είναι πάρα πολύ σφιχτή πλάνο και νομίζω ότι δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Παρόλα αυτά εμείς δεν ήρθαμε ούτε να κλειστούμε, ούτε να παίξουμε για τον πρώτο, όπως κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια με όποιον αντίπαλο και αν παίζουμε. Πιέσαμε αρκετά ψηλά για τον αντίπαλο με τον οποίο παίζαμε και μάλιστα εκτός έδρας, δυσκολέψαμε αρκετά την κυκλοφορία της μπάλας στην ομάδα της Λαμίας, μιας ομάδας που έχει σε όλα τα παιχνίδια υψηλό ποσοστό κατοχής της μπάλας. Νομίζω με την πίεση ψηλά την οποία ασκήσαμε στον αντίπαλο, δεν μπόρεσε να βγάλει τους αυτοματισμούς που βγάζει σε άλλα παιχνίδια. Δεχθήκαμε ένα τέρμα από μια στατική φάση, το οποίο μας πήγε πάρα πολύ πίσω όσον αφορά τον σχεδιασμό που είχαμε κάνει για το παιχνίδι, δείξαμε όμως αντίδραση, είχαμε μια ευκαιρία με τον Ηλιόπουλο να το κάνουμε 1-1, παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι απειληθήκαμε εκτός από κάποιες στατικές φάσεις, από την ομάδα της Λαμίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ρισκάραμε ακόμα πιο πολύ με τον Αναστασάκο. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι αν είχαμε καλύτερη τελική προσπάθεια. Δεν είχαμε κλασική ευκαιρία, η αλήθεια αυτή είναι, όμως ήμασταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος μέχρι το 77′ που έγινε το 2-0 και νομίζω ότι τελείωσε το παιχνίδι. Να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για το θράσος το οποίο δείξανε απέναντι στην ομάδα της Λαμίας. Είμαστε μια ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια. Το ίδιο θα κάνουμε και την Τετάρτη απέναντι στον Άρη, όπως και σε 15 μέρες μέσα στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης.

Ο δρόμος για εμάς είναι σε καλό στάδιο, είμαστε αυτή τη στιγμή με 24 πόντους, αρκετά ψηλά για αυτό που είχαμε πει ότι θέλουμε να είμαστε, δηλαδή την παραμονή στην κατηγορία. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να είμαστε στις 6-8 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Εύχομαι στην ομάδα της Λαμίας τα καλύτερα, είναι μια ομάδα που έχει πάρα πολύ κόσμο, έχει μια διοίκηση η οποία προσπαθεί τα τελευταία χρόνια και νομίζω ότι θα είναι αρκετά καλό για το ποδόσφαιρο της Ελλάδας, της επαρχίας και της Super League, μια ομάδα όπως η Λαμία να είναι του χρόνου στην Super League. Εύχομαι τα καλύτερα ειλικρινά.»

Αν η Σπάρτη έχει βάση και κράμα για την επόμενη σεζόν, καθώς και αν ο ίδιος πιστεύει πως το πλάνο 3ετίας που έθεσε οδεύει προς την σωστή κατεύθυνση: «Νομίζω ότι υπάρχει, σήμερα ειδικά στην αρχική ενδεκάδα ο μεγαλύτερος παίκτης ήταν ο Ηλιόπουλος 28 χρονών. Νομίζω ότι είμαστε από τις πιο νεανικές ομάδες, χωρίς ξένο παίκτη. Είμαστε στη δεύτερη χρονιά σχετικά με αυτό που έχει χτιστεί και όπως είπαμε ο στόχος της ομάδας ήταν γρήγορη παραμονή στην κατηγορία παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Νομίζω είμαστε μέσα στο πλάνο.»

Γιώργος Κόλτσης (βοηθός προπονητή Λαμίας): «Γνωρίζαμε ότι σήμερα το παιχνίδι θα έχει δυσκολίες και αυτό για δύο λόγους. Πρώτος λόγος είναι ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πραγματικά καλή ομάδα και ο δεύτερος λόγος είναι ότι το προηγούμενο παιχνίδι ήταν την Πέμπτη και η ομάδα δεν πρόλαβε να ξεκουραστεί και γνωρίζαμε ότι ίσως μας επηρεάσει αυτό όσον αφορά στις μέρες (προετοιμασίας) που θα είχαμε στο παιχνίδι, πραγματικά μας επηρέασε.

Όσον αφορά τώρα το παιχνίδι, νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, εμείς ήμασταν η ομάδα που δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες, πετύχαμε και δυο γκολ. Θα μπορούσε το δεύτερο γκολ να είχε έρθει πιο νωρίς και να μην έχουμε τόσο μεγάλο άγχος, γιατί πραγματικά είχαμε αγχωθεί σήμερα. Ήταν και τα παιδιά λίγο κουρασμένα, ευτυχώς όμως καταφέραμε και πετύχαμε το δεύτερο γκολ και κύλισε όπως κύλισε το παιχνίδι. Είναι πολύ μεγάλη νίκη, άλλοι τρεις πολύτιμοι βαθμοί για τη δύσκολη συνέχεια, και πιστεύω ότι η έδρα μας φέτος είναι το μεγάλο μας όπλο και θέλουμε αυτό να το διατηρήσουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Εύχομαι στον Σωτήρη (σ.σ. Αντωνίου) και στην ομάδα της Σπάρτης καλή συνέχεια. Είναι μια ομάδα που πραγματικά έχει ποιότητα και είναι δύσκολο για κάθε αντίπαλο να την κερδίσει.»

Αν οι μεταγραφές που έγιναν καθώς και το βάθος στο ρόστερ λύνουν τα χέρια του προπονητή ενόψει των παιχνιδιών που υπάρχουν και την επόμενη εβδομάδα Πέμπτη και Κυριακή: «Έτσι ακριβώς είναι, έχουμε πάρα πολλά παιδιά στην ομάδα και όποιος και αν κληθεί να παίξει νομίζω δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Από εκεί και πέρα δεν μπορείς να αλλάξεις όλους τους παίκτες. Κάποιες αλλαγές κάναμε και σήμερα, θα κάνουμε και σε κάποια άλλα παιχνίδια. Είναι πραγματικά εξοντωτικό αυτό, παίζουμε Πέμπτη Σέρρες, ταξίδι επιστροφής και ουσιαστικά με μια προπόνηση αντιμετωπίζουμε πάλι αντίπαλο την Κυριακή (σ.σ. σήμερα). Μετά παίζουμε πάλι Πέμπτη στην Καρδίτσα. Έχουμε καλό ρόστερ, καλούς παίκτες και θα το διαχειριστούμε καλά.».